Zpěvák Karel Zich zemřel před zraky své manželky. Co se v osudný den stalo?

Život zpěváka Karla Zicha vyhasl předčasně a tragicky, když zemřel při potápění na dovolené. Od jeho smrti letos v červenci uplyne 20 let, 10. června by se dožil pětasedmdesáti let. Jaké bylo soukromí umělce, kterému se říkávalo český Elvis Presley, a co se v osudný den stalo?

Karel Zich se během života ženil dvakrát. S první manželkou Natašou se seznámil v roce 1977, svatbu měli o rok později. V manželství se jim nejdříve narodila dcera Adéla a o sedm let později syn Karel. S druhou ženou Janou se znal už od roku 1984, pomyslná jiskra mezi nimi přeskočila až na konci devadesátých let. K oltáři se vydali v roce 2001. Jejich manželství po pouhých třech letech ukončila hrůzostrašná tragédie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT. Herec Jaroslav Drbohlav z pohádky Tři oříšky pro Popelku před smrtí oslepl. Dožil se pouhých 38 let

Mám pocit, že všechno teprve začíná, říkal

Ještě v době, kdy Karel Zich slavil padesátiny, byl ve skvělé kondici, plný elánu a energie. „V životě jsem se nadělal spousty volovin, ale nelituji ničeho. Nic bych neudělal jinak. Všechno mě někam posunulo. Když jsem byl ještě mladej, říkal jsem si, že padesátkou všechno končí. Dnes je mi padesát a mám pocit, že všechno teprve začíná,“ svěřoval se tehdy zpěvák redaktorovi CNN Prima NEWS.

Mezi největší záliby Zichovy druhé ženy Jany patřilo potápění, které si díky ní zamiloval i on sám. Když v červenci roku 2004 spolu a kamarády z potápěčského oddílu vyrazili na Korsiku, těšil se na relax a odpočinek spojený s jeho oblíbeným potápěním.

Během jednoho z ponorů, kdy výprava čelila nečekaně silným proudům se z vody vynořil zcela vyčerpaný. Směrem k instruktorovi ještě stačil pronést větu: Ty vole, mně je blbě. Pak upadl do bezvědomí, z něhož už se nikdy neprobral. Vrtulníkem byl transportován do nemocnice, na záchranu života už ovšem bohužel bylo pozdě. Bylo mu pouhých 55 let. Podle patologa byl příčinou srdeční infarkt.

S kytarou procestoval celý svět

Karel Zich, kterému se říkávalo český Elvis Presley byl uznávaným rokenrolovým zpěvákem, ale nebránil se ani jiným hudebním stylům. Seděl mu chytlavý pop i renesanční písně Spirituál kvintetu, s nímž velmi rád vystupoval.

Během kariéry se prodalo přes milion jeho desek. Koncertoval nejen v Česku a Slovensku, ale také v dalších zemích Evropy, v USA, Kanadě, Chile, Brazílii, Austrálii či na Islandu. Mezi jeho největší hity patřily písně: Paráda, Alenka v říši divů, Mosty, Není všechno paráda nebo Máš chuť majoránky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Michal David s manželkou Marcelou radikálně hubne. Během několika měsíců shodil už 15 kilo

Tagy: