Zpěvák Penk promluvil o lásce k Bartošové: Očarovala mě, čekal jsem na ni i sedm hodin

Hudebník Michal Penk byl hostem pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Zpěvák Michal Penk patřil v 80. a začátkem 90. let mezi hudební ikony. V té době nějakou chvíli randil i se svou kolegyní zpěvačkou Ivetou Bartošovou. „Zamiloval jsem se do ní. Očarovala mě jako holka,“ svěřil se moderátorce Radce Červinkové hudebník. Jejich vztah ale neměl dlouhého trvání. Partneři spolu randili méně než rok. Penk v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS mimo jiné popsal, jak začala jejich spolupráce.

V době seznámení s Bartošovou hrál Penk v kapele Lucie. Poté se nechal zlákat do showbyznysu. Důvodem měla být právě Iveta. „Její manažer Tomáš Gottlieb ji tenkrát směroval ke skladateli Ladislavu Štaidlovi. Já jsem si na ni tehdy teprve myslel a chtěl využít každé příležitosti, jak jí být poblíž,“ svěřil se Penk v pořadu Povídej.

„Gottlieb měl tenkrát takový nápad, ať jedu s nimi. Že by si mě mohl Štaidl poslechnout. Nakonec se to podařilo a asi v deset večer, kdy už jsem měl odjíždět, mě pustil do svého studia za klavír. Zahrál jsem mu jednu píseň, a když jsem skončil, Štaidl se na mne podíval a řekl: Ty vo*e, ty jsi nový Elton John. Koupím ti křídlo a dobudeš celou Evropu,“ vzpomínal Penk na začátek spolupráce se slavným hudebníkem. Se slavnou zpěvačkou tenkrát nazpívali několik písniček, jako byly například Zpívej, Každý den vychází slunce nebo Horší, když se neotevře padák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečku Sandru Novákovou napadl v Chorvatsku pes. Ukázala poraněný obličej

Netrvalo dlouho a jejich pracovní vztah přerostl v milostný. „Zpočátku jsme to hrozně dlouho tajili. Čekal jsem na ni potají v baráku. Někdy i sedm hodin na schodech. Lidé z jejího domu mě už znali,“ vzpomínal Penk. Jejich vztah ale neměl dlouhého trvání. Partneři spolu byli méně než rok.

Penk se držel na výsluní ještě několik let. Jeho kariéra šla ke dnu v polovině 90. let, když propadl drogám. Příčin bylo podle něj víc. „Byl jsem po rozchodu se svou životní partnerkou a začal jsem navštěvovat místa, kam jsem chodit neměl. Měl jsem také v podvědomí, že moji idolové, jako byl David Bowie, brali nějaké drogy. Tehdy jsem si říkal, že člověk asi opravdu potřebuje nějaké poznání. Samozřejmě je to úplná kravina,“ svěřil se moderátorce Radce Červinkové 55letý hudebník.

Vidiny, slyšiny i paranoia

K tvrdým drogám ho zlákali známí. „Setkal jsem se s jedním z mých kolegů a jeho bratrem na diskotéce. Měli u sebe kokain. Jeho bratr mě furt lákal, ať to zkusím. Byl jsem stydlivější a bál se komunikovat s lidmi a přitom hrozně chtěl, protože mám lidi rád. Měl jsem strašné zábrany. Najednou jsem si dal tohle a veškeré bariéry zmizely. To byla osudná chyba. Asi po roce přišel i pervitin,“ popsal umělec. Spolu s ním se ovšem po čase dostavily i vedlejší účinky. „Měl jsem vidiny, slyšiny i paranoiu,“ doplnil umělec.

V pořadu také popsal, co mu nakonec pomohlo se s těžkou životní situací vyrovnat. „Prožil jsem hodně dlouhé období, kdy mě nic netěšilo. Poté jsem potkal manažerku Hanku, která mě začala aktivně popostrkovat. Měl jsem připravenou skladbu My Dear. Ona si ji poslechla a začala do toho postupně zapojovat lidi,“ popsal Penk.

Druhým důležitým člověkem, který mu pomohl, byl pro něj Tomáš Waschinger. Společně před lety začínali v kapele Lucie. „Měl se mnou trpělivost, ačkoliv tomu zpočátku nevěřil,“ doplnil. Velkou roli v boji se závislostí i v jeho návratu na podium sehrál také jeho syn. „Uvědomil jsem si, že mě nikdy neviděl vystupovat. Říkal jsem si, že nemůžu skončit jako troska. Tyto tři elementy mne hnaly kupředu a dohnaly až sem. Myslím si, že teď už mám svůj život opět ve vlastních rukou,“ dodal hudebník.

Michal Penk v pořadu Povídej mimo jiné pohovořil o svém dětství a také vztahu se svým otcem. Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu.

Tagy: