Těžký rozchod zpěváka Sebastiana. Je to definitivní, potvrdil v Novém dni a zmínil novinku

Zpěvák Sebastian

Zpěvák Sebastian oznámil v pořadu Nový den rozchod

Zpěvák Sebastian udělal v poslední době mnoho životních změn. Kromě toho, že se odchýlil od popu a přesedlal ve své tvorbě spíš k tvrdé muzice, se také rozešel s přítelkyní. Jak prozradil v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS, po deseti letech ukončil vztah, během kterého prý došlo ke stovkám rozchodů.

Muzikant Sebastian se svojí stejnojmennou kapelou před nedávném představil nové album nazvané sBohem. Deska v sobě ukrývá hned několik významů, jak vysvětlil zpěvák v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Lucie Bílá představila nový videoklip. Zahrál si v něm i její partner Radek Filipi

Jeden vztah, 300 rozchodů

Sebastian vysvětlil, že album pojmenoval právě takto i proto, že pro něj zčásti představuje rozloučení s výraznou životní érou. „Měl jsem deset let vztah, který byl zajímavý a promítl se do hodně písniček z desky,“ svěřil hudebník známý pro hity jako jsou Toulavá či Záchranný bod.

Desetiletý vztah s bývalou partnerkou byl velmi bouřlivý, tedy alespoň co se rozchodů týče. „Rozcházel jsem se tak často, že si to já ani moji kamarádi nepamatují,“ přiznal. „Řekl bych, že to bude kolem tří set rozchodů během těch deseti let,“ odhadl Sebastian. Zároveň prozradil, že již má novou přítelkyni.

Podle Sebastiana je při tvorbě lepší, když je umělec v dobré náladě, než když si prochází nějakým komplikovanějším životním obdobím. „Písnička Blázen je z období, kdy už jsem se cítil fajn a bylo mi dobře. Myslím, že je lepší mít život v harmonii a cítit se vyrovnaný,“ zamyslel se zpěvák. „Největší zdroj radosti pro mě je, že se práce dodělala. Pak moji kluci z kapely. Pak asi i ten vztah. Je to všechno dohromady,“ dodal.

Nový směr v muzice

Rozchod byl však pouze jedním z důvodů, proč pojmenoval album právě sBohem. „Zároveň to koresponduje se změnou hudebního stylu i s osobními životními změnami. Když jsem se někoho ptal, zda dělám dobře s těmi změnami, tak mě nikdo moc neujistil. V těchto momentech, jelikož jsem vychovaný jako katolík, jsem se trošku obracel i na duchovní stránku. Třetí význam je, že kdyby to nevyšlo, tak čau,“ nastínil s úsměvem.

V kapele už nejsou čtyři, ale jen tři. Žánrově upustili od popu a tvoří spíše tvrdou muziku. S věkem se prý posunulo to, co doopravdy chtějí. „Je to přirozený vývoj. Jsme kluci, co mají rádi tvrdou muziku, ale i popové věci, takže i pop je na nové desce, je jen trochu jinak řešený, než tomu bylo dřív,“ upozornil.

Album sBohem čeká křest v neděli 12. listopadu v pražském klubu Roxy v rámci koncertu. „Hosty budou všichni, kdo jsou na desce, včetně Marpa a Adama Mišíka,“ láká fanoušky. Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu výše.

Tagy:
hudba rozchod vztah kapela zpěvák muzika Sebastian Navrátil Sebastian zpěvák Sebastian