Nepochopitelný risk na přejezdu: Řidič kamionu ignoroval výstražná světla, přišla velká rána

Na přejezdu bez závor se ve slovenském Prešově srazil osobní vlak s kamionem. Jeho řidič se zachoval naprosto nepochopitelně a na koleje vjel v době, kdy blikala červená výstražná světla. Při nehodě se lehce zranili dva lidé. Policisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení.

Nepochopitelný hazard na Slovensku zaznamenala průmyslová kamera. Na záznamu je vidět, jak k železničnímu přejezdu přijíždí z jedné strany osobní auto a z té druhé kamion. Zatímco první zastaví, ten druhý pokračuje v jízdě. Řidič na koleje navíc vjel zrovna ve chvíli, kdy tudy projížděl osobní vlak.

Tvrdí, že si signalizace blikající červenými světly nevšiml. Když spatřil přijíždějící vlak, dupl na plyn, aby se vyhnul srážce s kabinou. „Nebylo to vidět. Jsou totiž nahnuté na druhou stranu. Jsem rád, že žiju,“ obhajoval se pro TV JOJ devětašedesátiletý řidič, který nehodu zavinil. Vlak zastavil 200 metrů za místem srážky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hazard na přejezdu v Řeporyjích. Ženu málem smetl vlak, starosta Novotný nechápe

Škody se už teď odhadují na miliony korun. Po srážce zůstalo poškozené i osobní auto, které stálo nedaleko kolejí. Trefil ho odlomený kus. Z přívěsu vypadla také část kovového nákladu. Náraz byl tak silný, že lokomotiva má kompletně rozbitou čelní stranu. Za přejezdem se zastavila společně s obrovskými úlomky z kamionu. Pro jeho vrak přijela speciální odtahovka. Pro osobní vlak mašina z nedaleké stanice.

„Policie prověřuje okolnosti této události. V případě bylo započato trestní stíhání ve věci trestného činu všeobecného ohrožení,“ doplnila policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Tagy: