Šílený případ v Novákách. Chlapec běhal po škole se sekerou, pak sekl dívku do hlavy

Na střední odborné škole v Novácích na Slovensku došlo ve čvrtek na začátku vyučování k vážnému incidentu.

Útok sekerou na slovenské škole

Na střední odborné škole v Novákách na Slovensku došlo ve čtvrtek na začátku vyučování k vážnému incidentu. Jeden ze studentů běhal po škole se sekerou v ruce. Podle informací TV JOJ seknul jednu dívku do čela, zranit měl i dalšího chlapce. Ze školy následně odešel, policie jej brzy dopadla. Případ policie nyní vyšetřuje jako podezření z úkladné vraždy ve stadiu pokusu. Vyšetřování převzala Národní kriminální agentura (NAKA).

Mladíka měli policisté podle informací TV JOJ dopadnout zhruba 500 metrů od školy v nedalekém poli. K incidentu se chvíli po 10. hodině policisté vyjádřili.

„Můžeme potvrdit, že dnes (ve čtvrtek) na střední škole v Novákách došlo k útoku mezi spolužáky. Policisté útočníka v krátkém čase po útoku zadrželi. Studenti jsou v péči posttraumatického intervenčního týmu,“ uvedli strážci zákona.

‼️DOPLNENIE INFORMÁCIE - PRÍPAD V NOVÁKOCH SI PREVZALA NAKA‼️ AKTUÁLNE: ÚTOK NA STREDNEJ ŠKOLE V NOVÁKOCH Môžeme...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Thursday, November 3, 2022

Doplnili, že zranění, která napadení utrpěli, nejsou vážná. „Policie úzce spolupracuje s vedením školy. Můžeme ubezpečit veřejnost i rodiče, že policie přijala adekvátní bezpečnostní opatření a nikomu nehrozí žádné nebezpečí,“ dodali policisté s tím, že na místě pokračují ve vyšetřování incidentu.

Před polednem policisté sdělili, že z informací a důkazů získaných na místě činu zjistili, že jde o podezření z úkladné vraždy ve stadiu pokusu na vícero osobách. „Z uvedených důvodů věc přebírá vyšetřovatel Národní kriminální agentury (NAKA). O věci byl bezodkladně informován speciální prokurátor,“ uzavřeli.

Tagy: