Silné bouřky se prohnaly Českem, na východě vítr odnesl střechu paneláku

Hasiči na východě Čech museli ze soboty na neděli odstraňovat následky silných bouřek. Odklízeli zejména spadlé a zlámané stromy a větve. Silný vítr odnesl i střechu panelového domu. Ale kromě toho tu bouře větší škody ani záplavy nezpůsobily, podobně tomu bylo v dalších krajích.

„Úplně prvním výjezdem v souvislosti s bouřkou byla událost v Pardubicích, kde na Palackého třídě vítr odnesl střechu z výškové budovy. Hasiči zajistili střechu tak, aby nevisela dolů a nehrozila pádem,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Popadané stromy hasiči likvidovali na mnoha místech. Zasahovali například ve Svojanově na Svitavsku, v Kladrubech nad Labem na Pardubicku, Luži, Stojicích, Kostelci u Heřmanova Městce a Rabštejnské Lhotě na Chrudimsku nebo v Dolní Dobrouči, na Orlickoústecku.

Také středočeští hasiči měli od sobotních 18 hodin zhruba 40 výjezdů, z toho přibližně 30 bylo k padlým stromům a větvím. Podle mluvčího hasičů Jana Sýkory nešlo o nijak rozsáhlé zásahy a nevznikly žádné velké škody.

Ani v dalších krajích hasiči zatím nehlásili zásadní škody. Například na Královéhradecku prošla bouře bez větších problémů. Hasiči museli pouze odstraňovat spadané stromy nebo větve z komunikací.

Podobně tomu bylo i v Praze, hasiči za noc řešili čtyři případy, které souvisely s deštěm. Na Praze 6 pak ale došlo k sesunutí části svahu na kolejiště.

Tagy: