Moskva je pod vodou. Silné deště ochromily dopravu, lidé v ulicích plavou

Moskvou se v pondělí prohnaly přívalové deště, řada ulic je pod vodou. Silný vítr vyvracel stromy a napáchal další škody, informuje agentura Reuters. Kvůli bouřkám někteří z tamních obyvatel dokonce namísto brodění silnice přeplavali.

Silný vítr, bouřky a přívalové deště vystřídaly neobvyklou vlnu veder, které v Moskvě trvaly několik dní, informuje web Reuters. Rekordní vlna veder trvala v ruské metropoli celý minulý týden, teploty se šplhaly k 36 stupňům Celsia. Úlevy se ale tamní s deštěm nedočkali, počasí napáchalo mnoho škod.

Bouřky přinesly také silný vítr, vzduchem létaly střešní tašky. Ty z výšky padaly do ulic, ničily zaparkovaná auta a ohrožovaly kolemjdoucí. Blesk dokonce zažehl i požár.

Jedna z hlavních dopravních tepen Moskvy se během chvilky proměnila v jezero, dokazují to videa, která se objevila na sociálních sítích. Po silnici tak automobily neprojedou. Lidé se místo toho rozhodli ulici přeplavat.

Místní totiž nemohli využít ani městskou podzemní dopravu. Stanici metra totiž zaplavila voda a byla uzavřena. Na severním předměstí se kvůli silnému větru zhroutila i střecha budovy.

Tagy: