Silný vítr už od noci láme stromy na Karlovarsku. Zatarasily silnice, do jednoho narazil vlak

Silný vítr láme od noci na čtvrtek stromy v Karlovarském kraji. Hasiči vyjížděli ke stromům na silnicích, spadlé stromy omezily i provoz na železnici. Na některých místech polámané stromy poškodily vedení elektřiny, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Nárazy větru jsou na horách i kolem 90 kilometrů za hodinu.

„Od nočních hodin do deseti hodin dopoledne zasahovali ve čtvrtek hasiči v kraji u devatenácti událostí v souvislosti s větrem. Jednalo se o popadané stromy, které blokovaly průjezd na vozovkách. Ve dvou případech šlo o poškozené sloupy s dráty elektrického vedení,“ uvedl Kasal.

ČTĚTE TAKÉ: Skandál na Krétě. Barmanka nalila žíravinu místo drinku, pět lidí je v kritickém stavu

U Lipové u Chebu spadl strom na trakční vedení a začal hořet. Do stromu pak narazil osobní vlak, další vlak na vedlejší koleji stihl před spadlým stromem zastavit. Událost je bez zranění, provoz na železnici je ale zastaven. Podle webu Českých drah nahradila provoz na trati autobusová doprava. Omezení by podle odhadů mělo trvat do 13:30.

Podle údajů meteorologických stanic Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) fouká i v nižších polohách, nárazy větru jsou okolo 50 až 65 kilometrů za hodinu. Na Klínovci ale nejsilnější nárazy větru přesáhly i 90 kilometrů za hodinu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé šli za hurikánu surfovat, nechápe lovec bouřek. Vítr měl až 300 kilometrů v hodině

Tagy:
strom počasí silnice katastrofa Karlovarský kraj silný vítr přírodní katastrofa katastrofy, nehody a mimořádné události meteorologická katastrofa