Silný vítr v Praze poničil trakční vedení a vlaky měly zpoždění. Závadu už opravili

Vážná porucha na železnici

Porucha trakčního vedení na odstavném nádraží Praha-jih komplikovala v pondělí od rána železniční provoz v Praze. Některé osobní vlaky vůbec neodjely, jiné spoje měly desítky minut zpoždění. Týkalo se to například i rychlíků mezi pražským hlavním nádražím a Poděbrady nebo Kutnou Horou. Podle webu Českých drah je závada odstraněna.

Zpoždění se týkalo regionálních vlaků, ale i některých dálkových. Vlaky nabíraly podle reportéra CNN Prima NEWS Vladimíra Procházky i hodinová zpoždění, za některé soupravy byly nasazeny záložní.

Pražská integrovaná doprava uvedla, že nevyjelo například několik spojů mezi Prahou a Českým Brodem, nejely ani vlaky z Masarykova nádraží do Kralup a z hlavního nádraží do Berouna nebo do Benešova u Prahy.

Porucha trakčního vedení se stala kolem 4:30, způsobil ji silný vítr. „Omezení se dotklo vlaků dálkové a především regionální dopravy v okolí Prahy, které jsou vedeny převážně elektrickými jednotkami CityElefant. V okolí Prahy tak nevyjely vybrané dálkové a osobní vlaky. Na odstranění závady pracujeme,“ uvedl v pondělí ráno mluvčí ČD Robert Pagan s tím, že mezi 10. až 12. hodinou by mělo být vše v pořádku a vlaky by měly začít normálně jezdit. Nyní je už podle webu Českých drah závada odstraněna.

Tagy: