Silná exploze v Paříži zasáhla hudební školu. Zraněných je 37 lidí, čtyři bojují o život

Výbuch v Paříži poškodil domy.

Silný výbuch zasáhl dům v Paříži

V Paříži se ve čtvrtek v pořádku našel jeden ze dvou pohřešovaných po středečním výbuchu v centru města. Byl ve vojenské nemocnici. Po druhé pohřešované osobě hasiči v sutinách nadále pátrají. Kvůli narušené statice zůstávají evakuovaní obyvatelé dvou domů, které stojí v bezprostřední blízkosti školy, kde došlo k explozi. Příčiny výbuchu se 37 zraněnými stále nejsou známé, uvedla ve čtvrtek stanice BFM TV.

Mezi 37 zraněnými jsou tři lehce zasažené děti, tři vojáci, dva policisté a jeden hasič, uvedla starostka pařížského pátého obvodu Florence Berthoutová. Čtyři lidé zůstávají v ohrožení života, dva z nich jsou ve velmi kritickém stavu kvůli popáleninám. Údaje o počtu zraněných už se pravděpodobně nebudou nijak zásadně vyvíjet, dodala Berthoutová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragédie v Ostravě. Dvanáctiletá dívka nepřežila koupání s kamarády, druhou zachránili

Exploze slyšitelná v širokém okolí zazněla ve středu vpodvečer v budově americké školy, kde se vyučuje hudba, design a módní návrhářství. Středeční odpoledne bývají ve francouzském školství volná, studenti zato chodí do školy i v sobotu dopoledne. V rozvrhu školy byl jen jeden kurz, studenti ale s pedagogem odešli do muzea na výstavu a v době výbuchu v budově nebyli.

Svědci výbuchu v několika případech hovořili o silném zápachu plynu, tuto verzi ale nikdo z oficiálních činitelů nepotvrdil.

V roce 2019 v devátém pařížském obvodu výbuch plynu zabil čtyři lidi a 66 jich zranil. Odborníci už tehdy varovali, že rozvod plynu v metropoli je velmi zastaralý a nekvalitní, kritický je podle nich v desítkách tisíc domácností. Provozovatel rozvodné sítě v reakci na obvinění uvedl, že rozvod plynu je pod trvalým a důsledným dohledem, píše Le Figaro.

Tagy: