Skončí Pastrňák v Bostonu? Chybí mu spoluhráči, kdo by nechtěl změnu, říká jeho maminka

David Pastrňák zvládl za sedm let v Bostonu nasázet 240 branek jen v základní části.

Odejde či neodejde? Zámořím se jako lavina valí spekulace o konci hokejisty Davida Pastrňáka v Bostonu. Za vším prý jsou neshody elitního střelce s vedením klubu. Zatímco jeho agenti informace vyvrací, další je mají za hotovou věc. CNN Prima NEWS se zeptala přímo maminky hvězdného útočníka.

Pastrňák válí v dresu klubu Boston Bruins už osm sezon a stal se hvězdou NHL. Před sebou má poslední rok šestileté smlouvy, která mu vynesla 935 milionů korun. Jenže podle prestižního sportovního webu The Athletic to teď mezi ním a vedením Bruins skřípe. Pastrňáka měl naštvat vyhazov trenéra Bruce Cassidyho a hlavně odchody jeho kamarádů Davida Krejčího a Toreyho Kruga.

„Mám pocit, že byl nejvíce spokojený, když tam měl tu svoji partičku, která už se pomalu rozpadá. Když tam byli Torey Krug, (Zdeno) Chára, David Krejčí. Vím, že se ti hráči střídají v každém klubu, ale mám pocit, že Krug a Krejčí mu chybí opravdu hodně,“ říká Marcela Pastrňáková, hokejistova maminka.

Sama by si uměla představit, že bude syna, který žije se švédskou přítelkyní Rebeccou, navštěvovat jinde než v Bostonu. „Komu by se to nelíbilo něco vyměnit, vystřídat třeba za nějaké teplé období dole třeba na Floridě. Určitě by se mi to líbilo, ale já jsem na to malý pán,“ dodává Pastrňáková.

Do hlavy bronzového medailisty z nedávného mistrovství světa ve Finsku ale paní Pastrňáková nevidí. A „Pasta“ se jí asi moc nesvěřuje. „My se o tom nebavíme. Vlastně teď ho tady ani nemám, teď to čtu všechno na internetu, ale fakt nevím vůbec. Netuším jestli by chtěl odejít, jestli to má nějak v hlavě,“ říká maminka české hvězdy.

Oba Pastrňákovi agenti – zámořský J. P. Barry i český Aleš Volek – ale neshody s Bruins vyvracejí a chystají se na jednání o nové smlouvě. Ta mohou začít 15. července.

Tagy:
Finsko NHL David Pastrňák hokej sport Bruce Cassidy David Krejčí Florida Panthers Boston Bruins Mistrovství světa v ledním hokeji Torey Krug