Skvělá Krejčíková po dramatu slaví. Češka zvládla obrat a zahraje si finále Wimbledonu

Parádní jízda Barbory Krejčíkové Wimbledonem pokračuje. Česká tenistka zvrátila průběh semifinále s Elenou Rybakinovou z Kazachstánu a zahraje si finále legendárního grandslamu. Krejčíková zvítězila 3:6, 6:3 a 6:4. Ve finále ji čeká Italka Jasmine Paoliniová.

Krejčíková je ve Wimbledonu třetí českou finalistkou za poslední tři roky. Loni turnaj ovládla Markéta Vondroušová a v roce 2021 hrála rozhodující zápas o titul také Karolína Plíšková.

ČTĚTE TAKÉ: Tenistka Petra Kvitová je novopečenou maminkou. Synovi dali s manželem krásné jméno

„Je to neuvěřitelné. Je těžké vysvětlit, jak se cítím. Je tam ale hodně radosti, dost pocitu zadostiučinění. Jsem opravdu velmi pyšná na svou hru a na svou bojovnost,“ prohlásila bezprostředně po vítězném semifinále ve vysílání Eurosportu Krejčíková. „Nevím, co rozhodlo. Byla jsem dole, prohrávala jsem v prvním setu 0:4, byla jsem ráda, když jsem uhrála první gem. Uprostřed druhého setu jsem se dostávala nahoru, dostala se do své zóny a už ji neopustila,“ doplnila česká tenistka.

„Nikdy by mě nenapadlo, že si zahraji na Wimbledonu finále singlu. S Janou Novotnou jsem před pár lety spolupracovala. Říkala mi mnoho historek z cesty ke zdejšímu titulu. Teď jsem tu najednou ve finále. Byla mou inspirací. Hodně na ni vzpomínám. Když jdu na kurt, tak bojuji o každý bod, protože to je věc, kterou by mi ona určitě poradila,“ konstatovala Krejčíková a do očí jí vytryskly slzy, k čemuž dodala, že jí Novotná opravdu chybí.

Řeč došla i na finále s Italkou Paoliniovou. „Bude to boj. I ona v semifinále ukázala, že nic nevzdává,“ řekla Krejčíková.

Krejčíková neměla vydařený úvod

Krejčíková porazila o tři roky mladší Rybakinovou i ve třetím vzájemném zápase a znovu po třech setech. Na vítězné míče přitom prohrála 25:38, rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán doplatila na 37 nevynucených chyb.

Krejčíková neměla vydařený úvod. Prohrála první dva servisy a Rybakinová utekla do vedení 4:0. Česká tenistka se sice zlepšila, od stavu 1:5 vyhrála dva gamy po sobě, její soupeřka už ale náskok udržela a za 43 minut získala první set.

Na začátku druhé sady Krejčíková čelila dalšímu brejkbolu, Rybakinová ho ale nevyužila a podobně česká tenistka uhájila servis i ve třetí a páté hře. Češka přečkala těžké chvíle a sama udeřila v šestém gamu, kdy soupeřku brejkla a získala vedení 4:2. V dramatické koncovce sice Krejčíková nevyužila pět setbolů, na šestý pokus už ale devátou hru uzavřela a srovnala.

Rozhodnutí přišlo v sedmé hře třetí sady. V ní si Krejčíková vypracovala při podání soupeřky vedení 40:15 a hned první brejkbol zužitkovala. Rybakinová mohla kontrovat o chvíli později. V osmém gamu vedla 30:0, česká hráčka ale vývoj zvrátila a o dvě dějství později doservírovala duel čistou hrou.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Vondroušová s Muchovou se oblékly do olympijského. Upozorňují na jeden problém

Tagy:
tenis Wimbledon Barbora Krejčíková finále sport sportovní událost sportovní disciplína