Skvělé sjezdovky i jídlo. Rakouské středisko Wagrain-Kleinarl uspokojí náročné lyžaře i začátečníky

Uprostřed impozantních rakouských Alp v okolí Salcburku najdete tu nejlepší kombinaci pro vaši příští dovolenou. Jak se s oblibou píše v turistických průvodcích, kam až oko dohlédne jsou hory a úžasní místní lidé. Bez ohledu na předpověď počasí se tady v létě i v zimě konají četné aktivity a akce. Wagrain-Kleinarl je součástí oblasti Ski Amadé, která je jednou z největších lyžařských oblastí v Evropě. S jedním skipasem mohou návštěvníci využít více než 760 kilometrů sjezdovek v 5 regionech. A ještě jednu přednost má tato oblast. V polovině roku 2022 se středisko stalo první a jedinou destinací v Rakousku, kterému byla udělena certifikace Green Destinations akreditovaná GSTC (globální rada pro udržitelný cestovní ruch).

Oblast Wagrain-Kleinarl má minimální nadmořskou výšku 850 metrů a dosahuje maximální nadmořské výšky 2 014 metrů. Díky této poloze nabízí vynikající sněhové podmínky po celou zimní sezónu. Malebné středisko se pyšní obrovským výběrem sjezdovek vhodných pro všechny úrovně lyžařů. Začátečníci si mohou užít mírné svahy a vyhrazené výukové plochy, zatímco středně pokročilí mohou objevovat různé dobře upravené sjezdovky. Milovníci jízdy i mimo sjezdovky zde najdou náročné tratě.

Celkem je zde k dispozici přibližně 120 kilometrů sjezdovek. Bonusem je i to, že tento skipas mohou návštěvníci využít více než 760 kilometrů sjezdovek v 5 regionech. Skipas známý jako Ski Amadé poskytuje přístup do renomovaných lyžařských oblastí, jako jsou Flachau, Zauchensee a Schladming, jedná se o jednu z největších lyžařských oblastí v Evropě.

Dovolená pro celou rodině v létě i v zimě

Nejlepšími měsíci pro návštěvu střediska Wagrain-Kleinarl v létě jsou červen až září, kdy je počasí příjemné a ideální pro outdoorové aktivity. V zimě bývá lyžařská sezóna obvykle od prosince do dubna, s nejlepšími sněhovými podmínkami obvykle v lednu a únoru.

Rodiny, které navštěvují Wagrain-Kleinarl i během léta, je zde mnoho aktivit a služeb. Oblast nabízí mnoho turistických tras, na kterých si děti prohlédnou přírodu a naučí se o místní flóře a fauně. Adrenalinové parky a dětská hřiště poskytují další zábavu pro nejmenší. Skupiny přátel si mohou užít vzrušující horské cyklistické trasy s různými obtížnostmi. Okolní hory nabízejí dechberoucí výhledy a adrenalinové sjezdy.

Páry hledající romantický pobyt mohou relaxovat v jednom z wellness center v okolí. Vyhledávaným je například Hofgut Apartment & Lifestyle Resort. Po náročném dni zrelaxujete v bazénech, k jejichž vyhřívání jsou použity zdroje obnovitelné energie. Některé apartmány mají přímý přístup k bazénu a všechny apartmány jsou v podzemí propojeny s rodinným bazénem, hernou a restaurací vaMoos. Dopřejete si zde různé masáže a den například zakončíte výbornou večeří s bohatou nabídkou místních specialit v Pizzerie a pekárna Luigi’s.

Během zimní sezóny Wagrain-Kleinarl nabízí samozřejmě i lyžařské a snowboardové lekce pro děti. Destinace také nabízí i další zimní aktivity, jako jsou jízdy na saních i túry na sněžnicích. Romantické projížďky na saních tažených koňmi krásnou krajinou ocení nejen zamilované páry.

Oblast Wagrain-Kleinarl nabízí po celý rok i celou řadu akcí. Jednou z nich je Snow Space Salzburg Night Show, přehlídka lyžařských a snowboardových dovedností doprovázená hudbou a světelnou show. Nenechte si ujít ani pozvánku na tradiční alpské festivaly, na kterých jsou představeny místní zvyky, hudba a kuchyně. Nejlépe atmosféru střediska popisuje Wolfgang Viehhauser, starosta Kleinarlu: „Jsme komunita, která si váží otevřeného, ​​přirozeného a regionálního soužití. Díky místním lidem a jejich přátelského přístupu můžete zažít Wagrain-Kleinarl jako místo svého dočasného domova ne optikou pouhých spotřebitelů."

Tagy: