Šlachta: Z Rakušana v televizi je mi zle. Povodně před volbami znevýhodňují opozici

Předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta

Robert Šlachta o ničivých povodních v Česku

Když v televizi vidím vystupování ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), dělá se mi zle. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekl předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta. Současná povodňová situace před krajskými volbami podle něj znevýhodňuje opozici, protože mediální prostor ovládli vládní politici a představitelé úřadujících samospráv.

Televizní vystupování ministra vnitra Rakušana a celé vlády je podle Šlachty nechutné. „Nyní vylezou před kamery a budou chválit hasiče a policisty, přitom před čtrnácti dny nebyli schopni jim zvednout základní platy,“ řekl Šlachta.

ČTĚTE TAKÉ: Povodně v Česku si vyžádaly první oběť. Na Bruntálsku utonul člověk, potvrdila policie

Při současné povodňové krizi vyzdvihl práci hejtmanů, místních samospráv a zejména expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). „Starostové fungují skvěle. Byli jsme dobře informováni a každý občan, který měl zájem, věděl, co má dělat. Díky skvělé práci ČHMÚ jsme měli velkou výhodu oproti rokům 1997 a 2002,“ sdělil Šlachta.

Přestože současná povodňová situace podle něj znevýhodňuje opozici, bylo by podle něj nebezpečné krajské volby odkládat. „Všechny politické strany ukončily kampaně. Vládní politici nyní vystupují v televizi a média jsou plná stávajících hejtmanů. Přesto si odložení voleb z organizačních a finančních důvodů nedokáži představit,“ řekl Šlachta.

Pokud by se Přísaha v následujících parlamentních volbách dostala do Sněmovny, Šlachta nevyloučil spolupráci s opozičním hnutím ANO. „Pro mě je důležité programové spojení. Například na ministerstvu spravedlnosti bychom chtěli řešit novelu trestního zákoníku a myslím si, že tam ten prostor je,“ zdůraznil.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Protrhla se protipovodňová hráz v Čankovicích. Voda zatopila polovinu obce během dvou minut

Tagy:
volby Robert Šlachta Starostové a nezávislí Český hydrometeorologický ústav Poslanecká sněmovna ČR Ministerstvo spravedlnosti České republiky PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty