Slamáček: Slepý, plný hnisu čekal na smrt u silnice až jedno auto konečně zastavilo

Každý život má smysl, i ten starý. Je ale vždy jednodušší si říct: „Ten už si své odžil, ukončíme jeho trápení.“ Ale co když má ještě velkou vůli, jen nám to neumí říct? U Slamáčka to organizace Destiny Pet poznala a rozhodla se jeho život nevzdat. Starý kocour, který přežil dehydrataci, hnijícíi dutiny, do jisté míry slepotu, FIP i selhávající plíce, a to jen díky dobrým lidem a organizaci Destiny Pet, která neváhala podat pomocnou ruku i kočičímu seniorovi.

Čekal u silnice na svou smrt

Válel se na prašné silnici –⁠ slepý, vyhladovělý, nemohl dýchat, z nosu i tlamy mu tekl hnis a i on sám nejspíš doufal, že už přijde konec, který ho vysvobodí. Seděl odevzdaný svému osudu u silnice, kde jezdila auta – nikdo nezastavil až na jedno jediné auto, které odvezlo Slamáčka na dlouhou jízdu za novým životem.

„Slamáčka mi dovezla kamarádka, která ho „potkala“ po cestě z chaty. Když jsem viděla jeho fotku, ihned jsem volala na veterinu do Nuslí, ať na nás počkají i po pracovní době, že by ho jinde určitě uspali,“ popisuje Tereza Peřinová zakladatelka organizace Destiny Pet.

„Nemohl jsem dýchat. Viděl jsem jen tmu a nebylo světla na konci tunelu. Poslední ránou v mém stavu, kdy jsem ležel na kapačkách, bylo, když mi diagnostikovali FIP. Chtěl jsem žít, ale neměl jsem jim to jak říct. Věděl jsem, že teď už to bude můj konec. Chtěl jsem vstát, abych ukázal, že chci bojovat, ale zkrátka to nešlo. Jediné, co jsem mohl, bylo opřít hlavu do dlaní, které jsem cítil, a vrnět. Doufat, že pochopí, a já jim budu moci ukázat, že každá jedna koruna, kterou do mě investují, bude stát za to,“ Slamáček.

Slamáčkovo poselství

Byla to sice cesta dlouhá, náročná, plná peripetií a také drahá. Opět se ukázala síla lidí, kteří se dokáží spojit a Slamáčkovi posílali finanční příspěvky ze všech koutů Česka. Podařilo se.

Příběh Slamáčka ale nese velké poselství. Stačilo totiž málo: aby teta cestou z chaty nezastavila. Aby jiná teta nevolala na veterinu s prosíkem, ať ještě neodcházejí. Aby veterinář řekl, že je zavřeno. Aby řekli, že Slamáčka léčit nebudou, protože to nemá cenu. Stačilo, aby každý z nich v mysli řekl ne a dnes by tu nebyl. Ležel by někde hluboko v zemi a to poslední, s čím by usínal, by byla ta zrada, bolest a samota. Stačilo jen NE. Abyste i vy, kteří jste mu poslali jakoukoliv korunu, řekli ne…

Buďme ohleduplní a neotáčejme se zády, když někdo potřebuje pomoc s tím, že to udělá někdo jiný. On ten někdo jiný můžete být vy a nikdo další už nepřijde…

Má trvalý domov

Slamáček zůstal ve virtuální adopci a trvalý domov má u tety Terezky, která s ním celou cestu prošla, a tak se i rozhodla, že by na stará kolena domov měnit neměl. Pokud byste rádi pomohli organizaci plnit její poslání, můžete přispět do sbírky na jejich kastrační program, aby mohli pomáhat dalším, pro jiné „ztraceným“, případům.

Slamáček odešel za duhový most.

Jednou to přijít muselo. nebudu se rozepisovat, opravdu na to nemám. Tenhle rok mi život neskutečně nakládá... Před...

Posted by Destiny Pet, z.s. on Friday, October 7, 2022

Tagy: