Slavia se loučí s ikonou. Kúdela vyslyšel volání z Indonésie, povede ho známý trenér

Po příchodu ze Slovanu Liberec si snad ani nepředstavoval, že mu angažmá ve Slavii Praha přinese tolik radosti. Fotbalista Ondřej Kúdela se „sešívanými“ vyhrál tři mistrovské tituly, zahrál si Ligu mistrů, podíval se až do čtvrtfinále Evropské ligy. Nyní nastal čas napsat za povedenou kapitolou tečku. Zkušený stoper okusí exotické působiště, stal se posilou indonéského klubu Persija Jakarta.

Kúdela přišel do Slavie v lednu 2018 z Liberce a zařadil se mezi největší opory. S vršovickým týmem vyhrál třikrát mistrovský titul a třikrát domácí pohár. V poslední době ho ale limitovaly vleklé zdravotní problémy. Zkušený stoper celkem ve 140 soutěžních utkáních za Slavii vstřelil 14 branek.

V Persiji povede Kúdelu německý kouč Thomas Doll, jenž v minulosti trénoval Hamburk nebo Dortmund. Osminásobný český reprezentant si vyzkouší druhé zahraniční angažmá, v roce 2014 hostoval z Mladé Boleslavi v kazašském celku Ordabasy Šymkent.

Pro Persiji je Kúdela velkým úlovkem, což značí i příspěvek, kterým klub oznámil příchod české posily: „Čekání je u konce. Prosím, přivítejte pořádného chlapa Ondřeje Kúdelu.“ Tým z Jakatry je ve své zemi celkem dost populární, například na Instagramu ho sleduje obrovské množství (3,2 milionu) lidí.

Až na Dolla, a nyní Kúdelu, ale mančaft z Asie neobnáší žádné výraznější jméno. Na soupisce se nachází vyjma jednoho Brazilce a Malijce jen indonéští hráči. Rodák z obce Pitín tak má celkem dobrou výchozí pozici pro to, aby se z něj na nové adrese stala superstar.

Tagy: