Slavíme Mezinárodní den koček: Máte už svého felinoterapeuta?

Miu, adoptovaná z městského útulku v Měcholupech. Mnoho kočiček na svůj domov teprve čeká

Slavíme Mezinárodní den koček v útulku Městské policie hl. m. Prahy

Dnešní datum 8. srpna patří již po jedenácté kočkám. Slaví totiž svůj Mezinárodní den. Kočky umí být skvělými parťáky a navíc nám lidem pomáhají díky svému vrnění snižovat stres a uvolňovat napětí. Majitelé koček se tak méně často střetávají s onemocněními souvisejícími se stresem, jako je nebezpečí srdečních záchvatů, a mají i kvalitnější spánek. A tak vy, kdo doma ještě svého felinoterapeuta nemáte, můžete sledovat naši reportáž, v níž vám jich představíme hned několik.

Nekupuj, adoptuj

Nejlepší způsob, jak si pořídit zvíře, je ho adoptovat z útulku, a udělat tak dobrý skutek. Je hezké vidět, že adopce podporují i velké společnosti, jako je třeba MARS, který dlouhodobě spolupracuje s útulky v Česku, a to jak prostřednictvím hmotných darů, tak i dobrovolnických dní, kdy zaměstnanci firmy chodí pomáhat přímo do útulků. My jsme díky jejich značce Whiskas mohli udělat radost kočičkám v Měcholupech a rozhodli se tak natočit pro vás ty, které hledají nový domov.

Navštivte útulek a uvidíte, kdo vás chytí za srdce

V útulku, který spravuje městská policie, se nachází 140 kočiček, o které je krásně postaráno, ale chybí jim to nejdůležitější, domov a vlastní pelíšek. Najdete zde jak malá roztomilá koťátka, tak i dospělé kočky i kocoury všech barevných kombinací i povah. Mazlíky pro lidi, kteří potřebují kontakt, i samorosty, kteří mají svou hlavu a budou rovnocennými domácími společníky. Nejdéle v útulku se vždy zdržují zvířecí senioři, kteří by naopak potřebovali domů, co nejdříve, aby ještě zažili člověčí lásku se vším všudy.

Kočičky z reportáže

Takovou zástupkyní je třeba Babča, která se do útulku dostala po zemřelé majitelce a přítomnost ostatních koček ji nedělá úplně dobře, je to rozený jedináček. Majitelka zemřela i Šárce, a tak putovala do útulku. Olí je desetiletý kocourek, který by potřeboval trpělivého majitele, který mu dá čas na seznámení. V konkurenci roztomilých koťat také hůře hledá domov i tento třináctiletý mourovatý kocourek, kterého vidíte na obrázku, přitom je to takový mazel. Kočičí důchodci jsou ideální volbou pro pohodlnější majitele, nebudete je muset učit hygienické návyky a několik hodin denně si s ním hrát a běhat s laserem, abyste je zabavili. Starší kočičky už jsou spíš rády na gauči a klidně s vámi budou bez řečí sledovat váš oblíbený seriál.

Ušaté SOS z měcholupského útulku Mrkvičkový dodavatelský řetězec kolabuje. Dupání shazuje tašky ze střech a mate...

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Thursday, August 3, 2023

Hadi, papoušci i králíci

A pokud neholdujete kočičí společnosti, v Měcholupech mají k adopci i hady, ježka bělobřichého, papoušky nebo několik ušatých králičích zástupců. Vždy ale platí, že je potřeba si pořízení zvířete pečlivě promyslet. Právě v letním období útulky praskají ve švech, protože lidé zvířata do útulku vrací. Když plánují dovolenou, zjistí, že nemá kdo hlídat. To je ale už pozdě. Kočka, pes, ale třeba i králík jsou závazky na více než deset let a člověk si toho musí být vědom.

Pokud jste na adopci zvířete připraveni, kočičky čekají v Praze v Měcholupech.

Adresa:

Dolnoměcholupská 58/27, 109 00 Praha - Dolní Měcholupy

Telefon:

222 025 929

Email:

upozdm@mppraha.cz

Otevírací doba:

pondělí až pátek 9–17

sobota a neděle 12–17

„S kočkou jsou jen starosti a trápení“, říkají ti, kteří chlupatého mazlíčka doma nemají. 🐈 Realita je ale jiná. 64 %...

Posted by Whiskas Česká republika on Friday, July 28, 2023

Tagy: