Vstupné za přístup k fontáně di Trevi? Řím zvažuje opatření proti turistům

Římská radnice zvažuje zavedení omezeného a zpoplatněného přístupu k fontáně di Trevi, která patří k nejznámějším památkám v italské metropoli. Agentuře ANSA to ve středu potvrdil římský starosta Roberto Gualtieri. Podle něj nadměrné množství turistů, kteří se u památky nyní shromažďují, představuje problém.

Radní pro cestovní ruch Alessandro Onorato v rozhovoru pro deník Corriere della Sera zmínil možnost zavedení časově omezeného přístupu k památce. Vstup by byl pro obyvatele italské metropole zdarma, zatímco turisté by zaplatili „symbolické jedno euro“, řekl Onorato listu.

ČTĚTE TAKÉ: Itálie zvažuje zavedení radikální daně pro turisty. Dovolená by se tam výrazně prodražila

Starosta Gualtieri uvedl, že se jedná o „velmi konkrétní možnost, kterou jsme se rozhodli analyzovat“. Hlavním cílem je zlepšit situaci v okolí památky. Podle starosty městská policie často upozorňuje na problémy spojené s velkým množstvím turistů u fontány.

Barokní fontána di Trevi patří k vyhledávaným památkám ve středu Říma a k nejznámějším kašnám v italské metropoli. Turisté do ní často házejí mince a věří, že se jim tak splní přání.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Žralok nejdříve dlouhé minuty kroužil okolo rybářů. Poté se zakousl do lodi, ukazují záběry

Tagy:
cestování Itálie turista cestovatel Řím turismus kultura fontána cestovní ruch poplatek radnice Corriere della Sera Fontána di Trevi Roberto Gualtieri umění, kultura, zábava a média