Slavná Jizerská padesátka nebude. Závod zrušilo teplé počasí a nedostatek sněhu

Závod Jizerská padesátka se letos nekoná čáru přes rozpočet udělalo pořadatelům počasí.

Tradiční závod v běhu na lyžích Jizerská padesátka se příští neděli nebude konat. Pořadatelé museli zrušit 57. ročník kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí. Oznámili to na Facebooku. Nedostatek sněhu připravil běžkaře o Jizerskou 50 naposledy před deseti lety, tehdy ještě měla lednový termín.

„Zvážili jsme všechny možné alternativy konání akce alespoň na zkrácené trati, ale vzhledem k ještě pesimističtější předpovědi počasí to není možné,“ uvedli.

ČTĚTE TAKÉ: Adamczyková v Gruzii získala stříbrnou medaili. Těsně před cílem ji předčila Trespeuchová

Od roku 2017 se závod koná v únoru, který dlouhodobě slibuje lepší sněhové podmínky. Letos však počasí bylo proti. Organizátoři rozhodli o zrušení po sobotním měření hloubky sněhu na tratích Jizerské magistrály.

Čtyřdenní program v okolí Bedřichova pro tisíce účastníků měl začít ve čtvrtek a vyvrcholit hlavním závodem, zařazeným do seriálu Ski Classics. Přihlášení závodníci dostanou díky pojištění zpátky až 70 procent startovného.

„Po včerejší pesimistické předpovědi počasí měl ČHMÚ dnes ještě horší zprávy. V Bedřichově po teplém a deštivém víkendu bude následovat ještě teplejší začátek týdne, kdy teploty mohou atakovat hranici deseti stupňů Celsia. Šance na alespoň částečné ochlazení ve vyšších polohách je velmi malá a navíc s velkou pravděpodobností v lokalitě spadne jen do pondělního večera celkem až 35-40 mm dešťových srážek," uvedli organizátoři v tiskové zprávě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok nožem a kladivem na pařížském nádraží

Tagy: