Osobnosti tipují hokejové MS: Na medaili nemáme, myslí si Limberský. Ruppert Čechům věří

Očekávání českých hokejových fanoušků jsou i letos na mistrovstvím světa vysoká. Reprezentace na šampionátu, který se koná ve Finsku a Lotyšsku, obhajuje bronzové medaile. Názory na to, kam až Češi mohou dojít, se mezi oslovenými osobnostmi z kulturního a sportovního světa různí.

Čeští hokejisté v prvním utkáni na šampionátu porazili Slováky, přesto bývalý fotbalový rebel David Limberský letos na velký úspěch reprezentace nesází. „Naši vypadnou ve čtvrtfinále a vyhrají to Finové,“ prozradila svůj tip ikona Viktorie Plzeň. Podobně to vidí i rocker Vilém Čok. „Moc rád bych věřil našim hokejistům, že budou na bedně... Jenže nebudou. Favorit by mohl být někdo ze severu,“ míní hudebník. Při zemi zůstává i zpěvák Aleš Brichta. „Budeme bojovat o postup ze skupiny. Ale naděje vždy umírá poslední... Na titul tipuji Švédy nebo Kanadu,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na koho mohou Češi narazit ve čtvrtfinále? Hrozí silné Švédsko nebo Finsko

Naopak bavič Vladimír Hron našim hokejistům předpovídá úspěch. „Jako správný fanoušek musím říci, že vyhrajeme. Ale vážně, letos to nikdo od nás nečeká a to by mohla být pro náš tým výhoda. Skupinou bychom projít měli a pak už to bude jen o momentální formě a troše štěstí. Když se dobře vyspí gólmani, věřím, že budeme slavit medaili. Já bych si moc přál zlatou,“ prohlásil Hron. Optimista je i zpěvák Matěj Ruppert. „Já našim klukům věřím vždycky. A moc jim fandím.“

Janda věří v medaili

Fotbalový internacionál Antonín Panenka doufá, že by Češi loňský úspěch mohli zopakovat. „Základ je postoupit ze skupiny a pak udělat čtvrtfinále. Pak už se může stát všechno. Budu klukům držet palce, aby došli do nejdál, abychom měli komu fandit. Na vítěze šampionátu ale tipuju Finy nebo Švédy,“ míní Panenka. Zatímco Švédové v prvním utkání porazili Německo 1:0, Finové podlehli USA 1:4.

Mistrovství světa v ledním hokeji bude prožívat i další bývalý fotbalový reprezentant Ladislav Vízek. „Loni jsem říkal, že kluci budou hrát skvěle a bude to naše mistrovství. Nakonec z toho byl bronz. Pokud bychom tento úspěch letos zopakovali, vůbec bych se nezlobil. Obhajoba je ale vždycky těžší,“ uvedl Vízek.

V úspěch věří i frontman skupiny Olympic Petr Janda. „Loni to po dlouhé době konečně cinklo, tak by mohlo i letos. Konkurence je ale velká a nebude to lehké. Kanada, Finsko a Švédsko vždycky postaví silný tým. Překvapit by mohlo Švýcarsko nebo Amerika. U ní velmi záleží na tom, s jakým výběrem tam přijede. Našim samozřejmě budu fandit, aby došli co nejdál,“ prohlásil hudebník.

Tagy: