Exkytarista „Redhotů“ usmrtil chodce, je před soudem. Koukal při řízení do mobilu, zuří rodina

Josh Klinghoffer, bývalý kytarista skupiny Red Hot Chili Peppers, který hostuje mimo jiné v Pearl Jam, byl postaven před soud poté, co měl v březnu v Los Angeles srazit chodce. Ten po po převozu do nemocnice následkům zranění podlehl. Podle deníku The Sun se měl navíc řidič za jízdy dívat do telefonu. Jeho právník ho brání, že šlo jen o „tragickou nehodu“. Rodina pro něj žádá trest.

K tragické nehodě došlo 18. března v odpoledních hodinách, když Klinghoffer údajně řídil svůj vůz s telefonem v ruce v ulicích Los Angeles, informuje britský zdroj The Sun. Kvůli nedbalosti na přechodu usmrtil 47letého Israela Sancheze, který šel do supermarketu. Dcera zemřelého na něj tak podala žalobu.

ČTĚTE TAKÉ: Střet osobního auta s dodávkou uzavřel silnici na Liberecku. Pro zraněného letěl vrtulník

Přestože Klinghoffer okamžitě přivolal záchrannou službu, muž na vážné následky poranění hlavy později v nemocnici zemřel, napsal web The Guardian. Upozorňuje zároveň, že kytarista se údajně ani nesnažil spojit s rodinou, aby se omluvil.

„Můj táta byl známý jako skvělý kuchař, nejtalentovanější z rodiny a nejlepší dědeček, vždy plný lásky a radosti,“ uvedla dcera zesnulého Ashley Sanchezová. „Jeho úsměv byl tak nakažlivý. O život ho připravil neopatrný čin člověka, který se neobtěžoval podívat, kam jede,“ citoval ji americký web Rolling Stone.

Podle Nicka Rowleyho, právního zástupce rodiny, by měl být Klinghoffer zatčen a stíhán za vraždu. „Máme video, na kterém je zachycen na mobilním telefonu v okamžiku, kdy na přechodu pro chodce srazil a zabil Israela Sancheze,“ zdůraznil.

Právník kytaristy Andrew Brettler svého mandanta brání. „Byla to tragická nehoda,“ uvedl pro Rolling Stone. „Josh okamžitě zastavil, zavolal 911 a počkal, než přijede policie a sanitka. Při dopravním vyšetřování plně spolupracuje,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hromadná nehoda před Prahou. Auto mělo srazit lupiče, následoval karambol. Dálnice D1 stála

Tagy: