Sledujeme přes 650 případů UFO, zní z Pentagonu. Šéf skupiny mluvil i o mimozemské aktivitě

Americká vláda sleduje více než 650 případů takzvaných „neidentifikovaných létajících předmětů“, běžně známých jako UFO. Podle stanice CNN to uvedl ředitel nově vzniklého Úřadu pro řešení anomálií ve všech prostředích (AARO) v Pentagonu Sean Kirkpatrick.

„Z více než 650 případů jsme vybrali asi polovinu z nich. Ty teď musíme intenzivně zanalyzovat,“ řekl podle CNN Kirkpatrick ve středu na půdě amerického Senátu. Jen od začátku roku vzrostl ve Spojených státech počet potenciálních případů UFO o 350.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Další válka na obzoru? Čína se připravuje k útoku, zní z Tchaj-wanu. Invaze by přinesla hrůzné ztráty

Kirkpatrickův úřad pomáhá Pentagonu i americké zpravodajské komunitě odhalovat nové zahraniční technologie. Měl významnou roli například při identifikaci pozorovacího balónu z Číny, který v únoru přeletěl nad vzdušným prostorem USA. O úspěšnosti Kirkpatrickova týmu často rozhoduje množství dat, která mají k danému případu k dispozici.

Američtí zákonodárci v poslední době tlačí na Pentagon, aby se dosud neidentifikovaným létajícím předmětům více věnoval. UFO je také jedním z témat čtvrtečního slyšení, kterému předsedá demokratická senátorka z New Yorku Kirsten Gillibrandová. Ve středu Kirkpatrick kromě jiného znovu zopakoval, že z pozorování neexistují žádné důkazy o zastoupení mimozemského života.

„V našem výzkumu AARO jsme dosud nenalezli žádné věrohodné důkazy o mimozemské aktivitě, technologiích mimo planetu nebo objektech, které odporují známým fyzikálním zákonům,“ sdělil ředitel skupiny pro sladění identifikace a správy létajících objektů.

Senátoři se rovněž Kirkpatricka ptali, zda dochází k výraznějšímu technologickému pokroku u zemí, jako je Rusko nebo Čína. Expert upozornil na případy, které tuto hypotézu naznačují. Takové zprávy pak skupina předává zpravodajské komunitě k dalšímu prošetření. „Země, jako je Rusko nebo Čína, v technologickém pokroku více riskují než my. Jsou prostě ochotné věci vyzkoušet a zjistit, jestli fungují,“ dodal.

Podívejte se na přehled objektů, které Američani sestřelili během letošního února:

Tagy: