Sledujte ŽIVĚ 360° Pavlíny Wolfové: Nemrzí Prymulu, že nedohlíží na očkování? A kdy se vrátíme do normálu?

Roman Prymula v pořadu 360 na CNN Prima NEWS

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

„To je záležitost pana ministra,“ odmítl se epidemiolog Roman Prymula vyjádřit k tvrzení, že ho na pozici zmocněnce pro očkování proti covidu nechtělo samotné ministerstvo zdravotnictví. V nedělní Partii na CNN Prima NEWS to prohlásil premiér Andrej Babiš (ANO). Více plánuje Prymula k celé věci říct v pondělním pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

„Já jsem se domníval, že pan Prymula by mohl být tváří (očkování), ale ministerstvo ho nechtělo,“ prohlásil Babiš v Partii, kterou moderovala Markéta Fialová. Zdravotnictví podle něj odmítlo s epidemiologem a bývalým šéfem resortu spolupracovat.

Prymula přitom před Vánoci, kdy nabídku dostal, tvrdil, že ji odmítl, protože nesouhlasil se systémem, jakým se měla vakcinace proti covidu řídit. „Rozhodl jsem se tak, protože není možné to řídit ze čtyř míst,“ řekl tehdy pro web Seznam Zprávy. Babiš se poté rozhodl manažersky řídit očkování sám.

Exministr zdravotnictví se k možným neshodám se svým nástupcem plánuje vyjádřit v pondělním vydání pořadu 360° Pavlíny Wolfové, jehož bude hostem. Řeč bude ale i o dalších tématech. Mimo jiné o samotném procesu očkování proti covidu v Česku nebo o tom, kdy by se země mohla vrátit do normálu.

Prymula mimo jiné také prohlásil, že je pro zavedení očkovacích průkazů. „Bez nich si nedovedu představit praktickou realizaci, jak by se ověřovalo, jestli jedinec byl očkován nebo nebyl. A v podstatě pokud budou na úrovni Evropské unie celé různé provozy, které budou vyžadovat buď očkování nebo aktuálně platný test, tak je takový systém asi nezbytný,“ řekl televizi CNN Prime NEWS.

Sledujte pořad 360° Pavlíny Wolfové, kter na CNN Prima NEWS startuje ve 20:15.

Tagy: