Sledujte ZÁZNAM Partie: Velká debata ke stále vyostřenější situaci na Ukrajině

Vojáci na předměstí Kyjeva.

PARTIE Terezie Tománkové 6.3.2022

Jaký bude mít válka na Ukrajině dopad na Českou republiku? A jsme připraveni přijímat tisíce uprchlíků? Na tyto a další otázky budou v neděli od 11:00 odpovídat hosté pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Diskusi můžete sledovat i v tomto článku.

Ruskou invazi na Ukrajinu budou v první části Partie rozebírat ministr práce a sociálních věcí, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, místopředseda Sněmovny a hnutí ANO Karel Havlíček, europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra či poslanec a člen Zahraničního výboru Jaroslav Bašta (SPD).

Ve druhé hodině budou hosty ředitel Zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Rudolf Jindrák a bývalý velvyslanec v USA a v Rusku Petr Kolář. K diskuzi se připojí také generálmajor a bývalý velitel Vzdušných sil Armády České republiky Jiří Verner.

Příliv uprchlíků

Válka na Ukrajině si vyžádala mrtvé i zraněné na obou stranách. Lidé prchají ze své země. V Česku se v současné době nachází desítky tisíc ukrajinských uprchlíků. Většinou se jedná o ženy, děti a lidi ve vyšším věku. ČR dokonce opět zavedla nouzový stav.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek večer během on-line přenosu promluvil na Václavském náměstí. Čechy i zbytek Evropy vyzval, aby nepřehlíželi ruskou agresi proti Ukrajině. „Pokud padneme, padne celá Evropa,“ řekl. Za svůj projev sklidil obrovský potlesk. Z aplausu byl dojat.

Pořad Partie Terezie Tománkové sledujte již v neděli 6. března od 11:00 na CNN Prima NEWS a na Primě.

Tagy: