Sledujte ZÁZNAM: Hnutí ANO rozhoduje o osudu Andreje Babiše. Položí poslanecký mandát?

Předsednictvo hnutí ANO několik hodin řeší osud svého šéfa Andreje Babiše. Ten po prohraných prezidentských volbách zvažoval svůj konec v Poslanecké sněmovně, což potvrdily i zdroje redakce CNN Prima NEWS. Podle některých spekulací byl ve hře i jeho konec v čele hnutí ANO, ačkoliv takový scénář mnozí experti vyhodnotili jako nepravděpodobný. Jaký výsledek přinese středeční jednání předsednictva? Sledujte tiskovou konferenci na CNN Prima NEWS, která by měla každou chvíli začít.

Už při svém příchodu uvedl moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák, že plánuje rezignovat na svůj post místopředsedy hnutí ANO. „Ano, o tom jsem uvažoval, to jsem už deklaroval,“ řekl. Na dotaz přítomných, zda bude finální rozhodnutí záviset na debatě předsednictva, odpověděl: „Implicitně bych řekl, že to (rezignaci) podám v každém případě.“

Uvnitř hnutí panuje nespokojenost nejen kvůli výsledkům voleb, ale také kvůli Babišově chování. Redakcí oslovení asistenti poslanců popsali, že se šéf ANO chová egoisticky, zatímco jeho zákonodárci za něj „nasazují krk“.

Jednání předsednictva jsme sledovali on-line:

Tagy: