Sledujte Partii s Vladimírem Špidlou: Jak se dívá na úsporný balíček a důchodovou reformu?

Expremiér Vladimír Špidla (SOCDEM)

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Budoucnost důchodového systému, výše penzí a jejich úpravy. Jaké další změny chystá kabinet Petra Fialy (ODS) v rámci důchodové reformy? Kterými nástroji chce vláda motivovat občany k tomu, aby si sami více spořili na stáří? A jaký názor má opozice? To budou v pořadu Partie Terezie Tománkové řešit ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) a jeho stínový ministr a poslanec Aleš Juchelka (ANO). Následuje velká politická diskuse. Sledujte Partii v neděli 19. listopadu na CNN Prima NEWS, Primě nebo v tomto článku od 11:00.

Ve středu představil ministr Jurečka další část důchodové reformy. Návrh změn počítá například s navýšením věku odchodu do penze podle průměrné doby dožití, ale upravuje i další aspekty jako například stanovení minimální penze ve výši 20 procent průměrné mzdy.

Jaké další změny by s důchodovou reformou mohly v budoucnosti platit? A jak návrh vlády hodnotí opozice? Nejen o tom budou v první hodině pořadu Partie Terezie Tománkové diskutovat ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) a stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš Juchelka (ANO).

Následuje velká politická diskuse. Pozvání přijali:

  • 1. místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová (STAN),
  • místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Jan Hrnčíř (SPD),
  • bývalý premiér Vladimír Špidla (SOCDEM).

Sledujte pořad Partie Terezie Tománková v neděli 19. listopadu na CNN Prima NEWS a na Primě od 11:00 nebo v tomto článku.

Tagy:
Marian Jurečka budoucnost politika změna opozice bývalý premiér poslanec Terezie Tománková Partie Terezie Tománkové důchodová reforma důchody Vladimír Špidla Věra Kovářová vláda penze Aleš Juchelka Svoboda a přímá demokracie Jan Hrnčíř Sledujte v TV ministr práce a sociálních věcí starobní důchod