Sledujte Partii s Michálkem i Vondráčkem: Pomáhá vláda českým občanům rychle?

Jakub Michálek

PARTIE Terezie Tománkové 29.5.2022

Vláda rodinám slíbila pět tisíc korun na dítě, nezůstane ale jen u slibu? Pomáhá vláda efektivně a rychle? Partie Terezie Tománkové nabídne názorový duel ministra práce a sociálních věcí z KDU-ČSL Mariana Jurečky a poslance za hnutí ANO Aleše Juchelky. Ve druhé části bude pokračovat velká politická diskuse s ministrem kultury Martinem Baxou z ODS, předsedou pirátských poslanců Jakubem Michálkem, šéfem Ústavně-právního výboru Radkem Vondráčkem z ANO a poslancem Janem Hrnčířem z SPD. Nedělní Partie startuje v 11 hodin.

Vláda rodinám s dětmi slíbila například jednorázový příspěvek 5 000 korun. Dostat ho mají rodiny s příjmem do milionu korun ročně hrubého na každé dítě do 18 let. A to i rodiče, kterým se dítě narodí do konce roku 2022. Vyplatit příspěvek zástupci vlády slibují v srpnu, tedy měsíc před začátkem školního roku, kdy se rodičům v souvislosti s nákupem školních pomůcek zvyšují náklady.

Čtyři z deseti Čechů jsou přitom přesvědčeni, že se vládě Petra Fialy vůbec nedaří pomáhat občanům s dopady inflace, ukázal průzkum agentury STEM/MARK pro CNN Prima NEWS.

Splní vláda své sliby?

Nedělní Partie Terezie Tománkové začíná už v 11 hodin, sledovat ji můžete na Primě, CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz.

1. hodina:

  • ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)
  • místopředseda poslaneckého klubu Aleš Juchelka (ANO)

2. hodina:

  • ministr kultury a místopředseda strany Martin Baxa (ODS)
  • předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek (Piráti)
  • předseda Ústavně-právního výboru Radek Vondráček (ANO)
  • místopředseda Rozpočtového výboru Jan Hrnčíř (SPD)

Tagy: