Sledujte ŽIVĚ Partii s Lochmanem i Balaštíkovou. Diskuse o návrhu rozpočtu před volbami

Místopředseda hnutí STAN Ondřej Lochman

CNN Prima News - živé vysílání

Komu vláda přidá a komu sebere? Jaký bude poslední rozpočet před volbami? V Partii Terezie Tománkové budou o těchto tématech diskutovat ministr financí Zbyněk Stanjura z ODS a předsedkyně poslanců hnutí ANO Alena Schillerová. Následně proběhne velká politická diskuse, které se zúčastní Matěj Ondřej Havel z TOP 09, Ondřej Lochman z hnutí STAN, Margita Balaštíková z ANO a Karla Maříková z SPD. Pořad můžete sledovat v neděli 1. září na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku od 11:00.

Ministerstva bojují o finanční prostředky před finálním uveřejněním státního rozpočtu. Zatímco ministryně obrany Jana Černochová (ODS) si kvůli závazku ČR vydávat dvě procenta HDP na obranu nepochybně polepší, jiná ministerstva bojují o každou miliardu.

ČTĚTE TAKÉ: Stanjurovi chybí miliardy do rozpočtu. I přes sliby chce zachovat nevýnosnou windfall tax

Zatímco šéf státní kasy Zbyněk Stanjura (ODS) zdůrazňuje potřebu šetřit, ministr školství Mikuláš Bek (STAN) si chce rozpočet svého rezortu výrazně vylepšit a žádá dalších 40 miliard navíc. Podobně ambiciózní je i ministr dopravy Martin Kupka (ODS), který požaduje dalších 30 miliard.

Vláda, na rozdíl od jiných let, podobu státního rozpočtu tají a zveřejní jej až v září. Nejen o tom budou diskutovat ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) a předsedkyně poslanců hnutí ANO a bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

Následovat bude velká politická diskuse. Za vládu dorazí poslanci Matěj Ondřej Havel (TOP 09) a Ondřej Lochman (STAN). Opozici budou hájit poslankyně Margita Balaštíková (ANO) a Karla Maříková (SPD).

Partii můžete sledovat v neděli 1. září na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku od 11:00.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Armáda vyfasuje zbraně za miliardy: Experti investici chválí, opozice kritizuje drahé stíhačky

Tagy: