Sledujte Speciál ke slovenským volbám: První politická debata lídrů i komentátoři ve studiu

První předvolební debata na Slovensku

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Slovensko čekají předčasné parlamentní volby a lídři hlavních politických stran změří své síly v první předvolební televizní debatě, kterou pro vás CNN Prima NEWS připravila ve spolupráci s TV JOJ. Předvolební boj i samotnou debatu před přímým přenosem a po něm rozeberou ředitel Občanského institutu Roman Joch a bývalý ministr zahraničních věcí Cyril Svoboda (KDU-ČSL) s moderátorkou Terezií Tománkovou. Samotnou debatu s lídry pěti politických stran povede slovenská moderátorka Jana Krescanko Dibáková. Debatu i speciál můžete sledovat živě i v tomto článku. Celý průběh pro vás budeme zpracovávat minutu po minutě i v rámci on-line reportáže na webu CNNPrima.cz.

Slovensko čekají v sobotu 30. září předčasné parlamentní volby a mezi politiky houstne atmosféra. Došlo už na verbální útoky i fyzické potyčky. Boj o voliče je nelítostný, rozhoduje se o směřování země v následujících letech. To bude jedno z témat první části vysílání na CNN Prima NEWS, o němž bude debatovat Terezie Tománková se svými hosty Romanem Jochem a Cyrilem Svobodou.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenského poslance napadli přímo na ulici. Trefili ho vajíčkem, měl dostat i pěstí do hlavy

Následně už se pozornost přesune do studia TV JOJ, kde bude Jana Krescanko Dibáková moderovat diskusi zástupců pěti politických stran, v níž se střetnou lídr OĽaNO a přátelé Igor Matovič, šéf SNS Andrej Danko, předseda KDH Milan Majerský, lídr Sme rodina Boris Kollár a šéf Republiky Milan Uhrík.

Hlavními tématy budou sociální jistoty, ekonomika, zdravotnictví, školství a doprava. Politici budou diskutovat také o hodnotových a zahraničně-politických otázkách i případné spolupráci po volbách. Na závěr každý z nich přidá své poselství pro voliče.

Poté se pozornost přenese opět do studia CNN Prima NEWS, kde komentátoři zhodnotí debatu lídrů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slovenský expremiér Robert Fico a jeho Smer-SD šíří ruský narativ. Kdyby vyhrál, mnozí Slováci ze země odejdou, tvrdí šéf strany Progresivné Slovensko Michal Šimečka

Tagy:
Slovensko Igor Matovič volby Terezie Tománková KDU-ČSL Roman Joch Cyril Svoboda Boris Kollár Občanský institut Andrej Danko Milan Uhrík TV JOJ Jana Krescanko Dibáková Milan Majerský slovenské parlamentní volby