Sledujte ZÁZNAM 360° s Václavem Klausem: Proč nerespektuje vládní nařízení?

Václav Klaus

Člověk má mít právo jít, kam chce, odpověděl bývalý prezident Václav Klaus na kritiku po přistižení v restauraci. Fotky z jeho návštěvy podniku během 5. stupně PES přinesl deník Blesk. Proč nerespektuje vládní nařízení? A co by podle něj měli politici udělat? Na to odpovídal v rozhovoru pro 360° Pavlíny Wolfové ve 20:15.

Klaus vyrazil do zavřené restaurace na oběd. Neměl roušku a v podniku Dejvická 34 strávil hodinu. Podle manažera restaurace si objednal jídlo do krabičky a v restauraci si došel na toaletu. Jídlo s sebou si ale neodnesl.

Není to však poprvé, kdy bývalý prezident porušil vládní nařízení. Měl zaplatit pokutu tři tisíce korun za to, že neměl roušku na veřejnosti, a to 17. listopadu na Národní třídě. Sám uvedl, že má roušku tak napůl. Právě za její nenasazení mu hrozila podle zákona pokuta až tři miliony korun. „Abychom bez diskuse přijímali veškeré chaotické vládní příkazy a zákazy, to skoro není možné,“ uvedl tehdy.

Odmítač vakcíny proti covidu

V neděli se bývalý prezident účastnil demonstrace na Staroměstském náměstí. Tam měl proslov, kde oznámil, že se nenechá očkovat a zpochybnil účinky vakcíny. „Očkovat se nenechám, žádná zázračná vakcína neexistuje. Všichni si musíme vytvořit svou přirozenou imunitu,“ prohlásil.

Tagy: