Sledujte ZÁZNAM brífinku Fialy po návratu z Kyjeva. Jaké bylo osobní setkání se Zelenským?

Premiér Petr Fiala po příletu z Polska

Premiér Petr Fiala o schůzce s prezidentem Zelenským po příletu z Polska (16.3.2022)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se v Kyjevě setkal s premiéry Česka, Polska a Slovinska. Ukrajinský prezident to označil za silný projev podpory pro Ruskem napadenou Ukrajinu. Brífink po návratu českého premiéra Petra Fialy můžete sledovat živě ve vysílání CNN Prima NEWS i přímo v tomto článku.

Do ukrajinské metropole, kterou se snaží obklíčit ruské jednotky, dorazil v úterý večer vlakem spolu se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckým a slovinským předsedou vlády Janezem Janšou, kteří se vyjádřili pro vstup Ukrajiny do EU.

„Vaše návštěva Kyjeva v této pro Ukrajinu těžké době je silným důkazem podpory. Velmi si toho vážíme,“ uvedl prezident Zelenskyj na sociální síti Telegram, kde zveřejnil také záběry ze setkání.

Zástupci středoevropských zemí se do Kyjeva vydali proto, aby vyjádřili podporu Ukrajině čelící ruské invazi. Jde o první návštěvu takto vysoce postavených zahraničních činitelů na Ukrajině od začátku ruské invaze 24. února.

Fiala už dříve uvedl, že cesta do Kyjeva je zorganizována po konzultacích s předsedou Evropské rady Charlesem Michelem a šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou. Podle něj je o ní informováno mezinárodní společenství včetně OSN.

Brífink po návratu českého premiéra Petra Fialy můžete sledovat živě ve vysílání CNN Prima NEWS i přímo v tomto článku. Jeho vyjádření z kbelského letiště je avízováno na 11:00.

Tagy: