Sledujte ZÁZNAM brífinku hnutí ANO: Co říká Babiš na pandemický zákon a fotky Schillerové?

Andrej Babiš

Babiš zostra zkritizoval Fialovu vládu

Předseda Andrej Babiš svolal tiskovou konferenci, tématem bude pandemický zákon. Šéfka poslanců hnutí ANO Alena Schillerová označila vládní novelu za paskvil, proti zmíněným změnám jsou i další představitele. Společně s hnutím se proti novele postavilo i SPD. Brífink můžete sledovat v tomto článku od 9:30 hodin.

„Domníváme se, že do Sněmovny přišel legislativní paskvil, který navíc máme schválit pod časovým tlakem v legislativní nouzi,“ zlobila se v úterý ráno Schillerová. Poslanci však po více než 35 hodinách pandemický zákon schválili. Co všechno umožní, se můžete podívat ZDE.

Novela pandemického zákona by se podle ní měla projednat řádně, jelikož návrh rozděluje společnost. Proti přijetí novely se konalo již několik demonstrací.

Na brífinku by mělo dojít i na další kauzu, kvůli níž čelí ostré kritice šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO. Podle zjištění webu Seznam Zprávy totiž ministerstvo financí, které v té době řídila, vyplatilo mezi lety 2020 až 2021 skoro dva miliony korun jejímu dvornímu fotografovi a kameramanovi. Ti se více než rok starali o její Facebook a Instagram. Na obou aplikacích je Schillerová velmi aktivní.

Schillerovou později zkritizoval i Babiš. „Byl jsem naštvaný. Bylo to naprosto zbytečné, poškodilo to celé hnutí. Já osobně jsem vždycky takovéto věci striktně odděloval. Věci, které patřily pod hnutí, byly pod hnutím,“ sdělil webu iDnes.cz.

Tiskovou konferenci můžete sledovat on-line v tomto článku, předpokládaný začátek je plánován na 9:30 hodin.

Tagy:
Instagram Facebook Andrej Babiš Alena Schillerová Poslanecká sněmovna hnutí ANO ANO 2011 novela pandemie koronaviru Svoboda a přímá demokracie pandemický zákon Ministerstvo financí České republiky Seznam Zprávy