Sledujte ZÁZNAM brífinku po jednání krizového štábu. Hrozí Česku další lockdown?

Jan Hamáček

Hamáček po jednání štábu

Epidemická situace v Česku se rychle zhoršuje, rostou čísla nakažených i hospitalizovaných. V pondělí se tak znovu sešel Ústřední krizový štáb, aby jednal o tom, jak ohledně koronavirové pandemie postupovat dál. Po jednání vystoupí před novináři ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Brífink můžete sledovat od 10:30 v tomto článku.

Šíření covidu v Česku výrazně zrychluje. Jen za neděli přibylo více než 1 800 případů. Počet aktivních nakažených přesáhl 30 tisíc. Přibývá také infikovaných pacientů, kteří musí být hospitalizováni.

Vláda tak přistoupila ke zpřísnění některých proticovidových opatření. Od 1. listopadu skončí mimo jiné proplácení testů pro dospělé. Hospodští budou mít také povinnost kontrolovat bezinfekčnost hostů.

Kvůli horšící se epidemické situaci se také v pondělí sešel Ústřední krizový štáb. Po jednání by měl před novináři vystoupit ministr vnitra Jan Hamáček. Ten by měl představit, jak vláda hodlá v boji proti covidu postupovat. Jasně by měl také říct, zda Česku hrozí další lockdown. Brífink můžete sledovat od 10:30 v tomto článku.

Tagy: