Sledujte ZÁZNAM z Hradu: Ovčáček svolal brífink. Očekával se vzkaz prezidenta

Poradce prezidenta Martin Nejedlý, mluvčí Jiří Ovčáček a kancléř Vratislav Mynář

Tisková konference Vratislava Mynáře

Kancelář prezidenta republiky uspořádá ve čtvrtek odpoledne na Pražském hradě tiskovou konferenci. Na Twitteru to bez bližších podrobností oznámil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Dá se tak jen spekulovat, co chce kancelář veřejnosti sdělit. Může jít o podrobnosti ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana, ale i o reakci na kroky politiků ohledně odebrání pravomocí hlavě státu. Začátek je naplánovaný na 15:00, brífink můžete sledovat živě v tomto článku.

„Ve čtvrtek dne 21. října 2021 se v 15:00 hodin na Pražském hradě uskuteční tiskový brífink Kanceláře prezidenta republiky,“ napsal na Twitteru Jiří Ovčáček bez dalších podrobností, čeho se brífink bude týkat.

Může se jednat o bližší informace ohledně zdravotního stavu Miloše Zemana, stejně tak je ale možné, že se Hrad vyjádří ke krokům Senátu a šéfů poslaneckých stran z posledních dnů. Senát bude o aktivaci ústavního článku 66, podle kterého lze prezidenta zbavit pravomocí, jednat 5. listopadu. Sněmovna by měla navázat do deseti dnů.

Tiskovou konferenci můžete od 15:00 sledovat na CNN Prima NEWS nebo zde v článku.

Tagy: