Sledujte ZÁZNAM Co Čech, to politik!: Jak hodnotí kampaně Topolánek či Hostomský?

Mirek Topolánek a Zdeněk Hostomský

Co Čech, to politik! (907)

Do říjnových sněmovních voleb zbývají zhruba čtyři týdny. V pořadu Co Čech, to politik! budou o politice ze všech stran neformálně diskutovat bývalý premiér Mirek Topolánek, biochemik Zdeněk Hostomský a římskokatolický kněz polské národnosti Zbigniew Czendlik. Debatu můžete sledovat živě od 18 hodin na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Sněmovní volby proběhnou ve dnech 8. a 9. října, kampaně se dostávají do závěrečné fáze. Podle průzkumů je největším favoritem hnutí ANO, které by mohlo dosáhnout něco pod 30 procent hlasů. Druhé a třetí místo patří opozičním koalicím Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátům se Starosty. Těm průzkumy přisuzují shodně kousek přes 20 procent.

SPD Tomia Okamury si stabilně drží podporu kolem deseti procent. Na hranici pro vstup do Sněmovny balancuje Přísaha Roberta Šlachty, komunisté a sociální demokraté.

Podle mnoha expertů však s konečnými výsledky říjnových voleb mohou značně zahýbat velké předvolební debaty, jako například dvouhodinový střet Andreje Babiše (ANO), šéfa Pirátů Ivana Bartoše, předsedy lidovců Mariana Jurečky a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) na CNN Prima NEWS. Kromě ideologických rozporů v něm došlo i na osobní útoky.

Vyhrocená politická debata odstartovala vášnivou diskusi nejen v médiích, ale i na sociálních sítích. Na přímou konfrontaci Babiše s Bartošem se totiž dlouho čekalo.

Co si o střetu čtyř předsedů parlamentních stran myslí bývalý premiér či známý biochemik? A jak se dívají na závěr předvolebních kampaní? Dozvíte se v 18:00 na CNN Prima NEWS.

Tagy: