Sledujte ZÁZNAM Divoké karty: Co chtějí jako poslanci změnit Okamura, Opltová a Holiš?

Nově zvolený poslanec Hayato Okamura

Divoká karta (1015)

Před týdnem voliči ve volbách dali najevo, jak si představují vedení České republiky pro další čtyři roky. Některé kandidáty navíc podpořili svými preferenčními hlasy a doslova ze dna kandidátek se někteří dostali až do jejich čela. Jak podporu voličů využijí zvolení poslanci Hayato Okamura (KDU-ČSL), Michaela Opltová (STAN) či Radim Holiš (ANO)? Sledujte živě pořad Divoká karta na CNN Prima NEWS nebo v tomto článku.

Pozvání do pořadu přijali tři poslanci, kteří mandát získali díky podpoře voličů. Ti je takzvaně vykroužkovali z nízkých pozic až do čela kandidátek.

Z patnáctého místa na šesté se dostal v Praze bratr předsedy SPD Tomia Okamury – Hayato Okamura. Starostka Kozolup Michaela Opltová se z pátého místa na kandidátce v Plzeňském kraji dostala až do jejího čela. Skokanem voleb se pak stal hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. Ten se z posledního místa dostal až na druhé.

Jak přízeň voličů zvolení poslanci využijí? Co chtějí změnit? Sledujte pořad Divoká karta na CNN Prima NEWS již v pátek 15. října od 18:00.

Tagy: