Sledujte ZÁZNAM: Mimořádné vyjádření Babiše k plánovaným opatřením

Andrej Babiš

Mimořádné vyjádření Andreje Babiše

Vláda v pátek přijme další opatření proti šíření pandemie koronaviru, nechal se slyšet v Rádiu Impuls premiér Andrej Babiš (ANO). Naposledy přitom kabinet upravil opatření v pondělí. Co se má tak rychle změnit? A je to kvůli nesouhlasu s kroky nové vlády? Sledujte mimořádné vyjádření českého premiéra na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku už ve 14:30.

Vláda podle Babiše navyšuje počet očkovacích míst, je připraven lůžkový dispečink. Po dodávce z Německa je podle premiéra i dost monoklonálních látek pro pomoc pacientům v nemocnicích.

Rada vlády pro zdravotní rizika podpořila návrh, aby se proti covidu povinně očkovali lidé nad 60 let. Pro tento plán by byl kromě vládní rady například i jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Dosluhující vláda otevřela debatu o povinném očkování v pondělí, týkat by se mělo i některých profesí. Jít by mohlo o zdravotníky, sociální pracovníky, ale i vojáky, policisty a hasiče.

Bude se mimořádné vyjádření vlády týkat právě toho? Sledujte premiéra Andreje Babiše na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku už ve 14:30.

Tagy: