Sledujte ŽIVĚ Jak volí vaše peněženka: Kdy do důchodu půjdou dnešní čtyřicátníci?

Seniorka a peníze

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Může si stát dovolit zvedat penze? Kdy půjdou do důchodu dnešní čtyřicátníci? A kolik vlastně dostanou? Na tyto a další otázky se v pořadu CNN Prima NEWS Jak volí vaše peněženka budou svých hostů ptát moderátoři Lucie Hrdličková a Petr Musil. Diskuzi můžete sledovat od 18:00 i v tomto článku.

O důchodech budou v pořadu diskutovat Pavel Řežábek, odborný garant hnutí Přísaha a Radomil Bábek z uskupení Trikolóra-Svobodní-Soukromníci. Na politiky naváže duo ekonomek Ilona Švihlíková a Helena Horská.

Důchodová reforma patří mezi klíčové úkoly, s nimiž se bude muset dříve nebo později budoucí vláda poprat. Ta současná ve složení ANO a ČSSD reformu pod vedením ministryně Jany Maláčové sice připravila, ale neschválila. Navíc nenašla tolik potřebnou shodu s opozicí, která dokonce varuje před tím, že se o žádnou komplexní reformu ve skutečnosti nejedná.

Návrh Maláčové obsahuje garanci minimálního důchodu pro všechny, zásluhovou část podle odpracovaných let a odvedených peněz plus výchovné a spořící pilíř.

Tagy:
důchodci Jana Maláčová CNN Prima NEWS Lucie Hrdličková Helena Horská Trikolóra důchody Petr Musil ANO 2011 Ilona Švihlíková vláda ekonomka Radomil Bábek Přísaha Strana soukromníků Svobodní Sledujte v TV Jak volí vaše peněženka Pavel Řežábek starobní důchod