Sledujte ŽIVĚ: Jak zhodnotí projev prezidenta Miloše Zemana odborníci?

Markéta Fialová

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Na projev prezidenta Miloše Zemana naváže speciální vysílání na CNN Prima NEWS, kde prezidentův výstup i aktuální situaci v zemi rozeberou nově zvolená senátorka Miroslava Němcová (ODS) a poslanec za SPD Jaroslav Foldyna. Těšit se můžete také na politology Lukáše Jelínka a Josefa Mlejnka nebo historika Michala Macháčka.

Prezident za poslední týden poskytl dva rozhovory, ve kterých se mimo jiné vyjádřil právě k aktuální koronavirové situaci. Vyslovil se například pro to, aby byli lidé za nenošení roušek důsledně pokutování. Odmítl také takzvaný lockdown, který by ohrozil ekonomiku. Podpořil ale opatření, která vláda přijala do začátku tohoto týdne.

S projevem již tento týden vystoupil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Apeloval v něm na lidi, aby mu pomohli epidemii koronaviru zvládnout. Varoval, že v příštích týdnech české nemocnice čeká výrazný nárůst hospitalizovaných i těžkých případů onemocnění.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vystoupil 21. září, kdy přiznal, že v létě udělal chybu, když se nechal ukolébat jarním vítězstvím a atmosférou ve společnosti a vláda polevila v opatřeních proti epidemii.

Zeman naposledy projev natočil u příležitosti velikonočních svátků, vyzval v něm k solidaritě a sounáležitosti. Projev přednesl i v polovině března, kdy v souvislosti s koronavirem řekl, že lidé nemají epidemii zlehčovat, ale ani propadat panice a strachu.

Co vzkáže prezident Miloš Zeman českému lidu v nelehkém období? Sledujte projev prezidenta republiky v pátek ve 20:05 na Primě a CNN Prima NEWS a následné mimořádné vysílání s mnoha hosty na CNN Prima NEWS.

Posted by CNN Prima NEWS on Thursday, October 15, 2020

Tagy: