Sledujte ŽIVĚ: Jaká opatření proti covidu plánuje vznikající vláda Petra Fialy?

Roušky lidé

Kanál 2 - Online - živé ad hoc vysílání

Koalice Spolu a koalice Pirátů a STAN svolaly na středeční devátou ráno tiskovou konferenci, na které chtějí představit, jaká opatření by mohla jejich vláda zavést proti covidu. Lídři obou koalic už několikrát řekli, že nechtějí jít cestou lockdownů.

Tiskové konference se mají zúčastnit předsedové všech pěti stran koalice, experti takzvaného AntiCovid týmu a kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura CNN Prima NEWS řekl, že vznikající vláda nechce zavádět lockdown. „Myslím, že nemůžeme opakovat modely s nouzovým stavem. Konkrétní kroky představíme ve středu v 9 hodin ráno. Lockdown to nebude,“ řekl Stanjura.

Na druhou stranu předseda KDU-ČSL Marian Jurečka v polovině listopadu připustil, že nouzový stav může být ve hře. Řekl, že se všichni budou snažit, aby k němu nakonec nedošlo. Aktuální stav pandemie se podle něj bez toho obejde, v případě razantního zhoršení ale nouzový stav stále může být na stole. „Vyloučit to nemůžeme, zkušenost tady byla,“ podotkl Jurečka v Partii.

Tagy: