Sledujte Partii s Dvořákem a Vondráčkem: O Prigožinově vzpouře i migračním paktu

Martin Dvořák a Radek Vondráček

PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ 25.6.2023

Je návrh migračního paktu pro Česko výhodný, nebo vláda zradila svou vlastní zemi? A co se v posledních dnech dělo v Rusku? I o tom v nedělní Partii Terezie Tománkové diskutovali ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) a místopředseda ANO Radek Vondráček. Ve druhé části se pak uskutečnila velká debata čtyř politiků z různých parlamentních stran.

Během první hodiny Partie debatovali Martin Dvořák (STAN) a Radek Vondráček (ANO). Řešili především vzpouru šéfa vagnerovců Jevgenije Prigožina v Rusku a také avizované změny v migračních pravidlech, na nichž se začátkem června předběžně dohodli ministři vnitra států Evropské unie. Česko se vyslovilo pro.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozí nám půl milionu uprchlíků, zuří Dostálová. S Okamurou tepala vládu za migrační pakt

Zatímco vláda dohodu považuje za výhru a konec hrozby povinných kvót, opozice upozorňuje na skutečnost, že stát, který bude migranty odmítat, za to zřejmě bude muset platit. Takzvaný migrační pakt bude ještě schvalovat Evropský parlament.

Ve druhé hodině pořadu vystoupilo kvarteto ve složení – europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), europoslanec Marcel Kolaja (Piráti), poslankyně Berenika Peštová (ANO) a poslanec Jan Hrnčíř (SPD). I v tomto případě byl jedním z hlavních témat migrační pakt.

Tagy:
migrace politika migranti opozice Vít Rakušan STAN Partie Evropská unie Partie Terezie Tománkové Radek Vondráček ANO 2011 Martin Dvořák vláda ministr pro evropské záležitosti migrační pakt