Sledujte ŽIVĚ Partii: Velká politická debata se zástupci hnutí ANO, Pirátů nebo komunistů

Lukáš Wagenknecht

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Na co máme peníze a na co už ne? Tím se v první části pořadu Partie Terezie Tománkové zabývaly ministryně práce a sociálních věcí z ČSSD Jana Maláčová, předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Ve druhé polovině sledujte velkou politickou diskusi například se zástupci hnutí ANO, Pirátů nebo komunistů. Nedělní Partie od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

První část Partie se bude věnovat otázce financí. Ve středu Sněmovna vzala na vědomí státní závěrečný účet za loňský rok, tedy loňské hospodaření státu. Státní rozpočet loni skončil se schodkem 367,4 miliardy korun. Sněmovna původně schválila schodek 40 miliard, ale postupně ho kvůli dopadům pandemie zvýšila až na 500 miliard korun. Sněmovna souhlasila s tím, aby schodek vláda vypořádala z větší části navýšením státního dluhu o 365,5 miliardy korun. O zbylou částku se má snížit stav státních finančních aktiv.

„Stojím si za každým řádkem v tomto státním závěrečném účtu, za každou položkou, za každou korunou, kterou jsme investovali,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Jak dopadnou volby?

Říjnové volby se rychle blíží. O tom a dalších tématech budou v druhé části pořadu diskutovat Jaroslav Bžoch z hnutí ANO, Pirát Lukáš Wagenknecht, Miloslava Vostrá z KSČM a Miroslav Ševčík za Trikoloru, Svobodné a Soukromníky.

Partii Terezie Tománkové můžete sledovat od 11 hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Tagy:
Jana Maláčová státní rozpočet TOP 09 ČSSD finance KSČM Markéta Pekarová Adamová Tomio Okamura Piráti hnutí ANO diskuze Partie Terezie Tománkové SPD Trikolóra Miloslava Vostrá Lukáš Wagenknecht Strana soukromníků Miroslav Ševčík Svobodní Jaroslav Bžoch