Sledujte ZÁZNAM Partie: Velká debata o sílící pandemii i změnách ve vládě

Terezie Tománková

PARTIE Terezie Tománkové 14.11.2021

Na scénu pomalu přichází nová vláda. Jak bude vypadat slibovaná změna? To bude hlavní téma první poloviny Partie. Pozvání přijali Vladimír Špidla (za ČSSD) a Marian Jurečka (za KDU-ČSL). Ve druhé části se bude konat velká politická diskuse s Olgou Richterovou z Pirátské strany, Janou Mračkovou Vildumetzovou z ANO, Martinem Baxou z ODS a Radkem Rozvoralem z SPD. Nedělní Partii Terezie Tománkové sledujte na CNN Prima NEWS, Primě nebo na webu od 11 hodin.

Koalice Pirátů a Starostů společně s koalicí Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) slibovaly voličům „změnu“. Konec rozkrádání státu, zadlužování, korupce i populismu. I díky tomu zvítězily ve volbách. Dostojí svým slibům a jak to chtějí udělat? Jejich zástupci odpoví v pořadu Partie.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se premiérem stane předseda ODS a lídr koalice Spolu Petr Fiala. Prezident Miloš Zeman už přijal demisi vlády premiéra Andreje Babiše (ANO). Kabinet ANO a ČSSD současně pověřil, aby prozatímně vykonával funkce do jmenování nové vlády. Petra Fialu pak pověřil sestavením nového kabinetu.

Nová vláda Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a PirSTAN bude mít ve Sněmovně většinu 108 hlasů. Její vznik již schválily všechny zastoupené strany s výjimkou Pirátů, kteří o ratifikaci budou rozhodovat od pátku do pondělního večera. Pro co hlasovala Olga Richterová z Pirátské strany?

Sledujte nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS, Primě nebo na webu od 11 hodin.

Tagy: