Sledujte ZÁZNAM rozhovoru s Ivanem Bartošem: Jaké bylo jednat se Zemanem ve vitríně?

Ivan Bartoš

Rozhovor s Ivanem Bartošem

Přestože Piráti po volbách získali pouze čtyři poslanecké mandáty, ve vládě budou mít hned trojnásobné zastoupení, přičemž šéf Pirátů Ivan Bartoš by měl obsadit post ministra pro místní rozvoj a digitalizaci. V pondělí absolvoval schůzku s prezidentem Milošem Zemanem, který je kvůli koronaviru v izolaci. Jaké bylo jednat s prezidentem, který byl v Lánech ve vitríně? Sledujte živě rozhovor s Bartošem v televizi CNN Prima NEWS nebo v tomto článku. Začít by měl po 7. hodině.

Schůzky prezidenta Miloše Zemana s kandidáty na ministry jsou plánované na dva týdny. První odstartoval právě Ivan Bartoš. V pondělí na tiskové konferenci po jednání v Lánech si posteskl, že by sestavování vlády mohlo jít rychleji.

„Motivace prezidenta, proč jsou schůzky s kandidáty na ministry plánované na dva týdny, budu těžko hodnotit. Je to zdržení, když je vláda Andreje Babiše v demisi. Mohlo by se postupovat rychleji, ale musíme brát v potaz zdravotní stav prezidenta,“ uvedl šéf Pirátů na tiskové konferenci.

Pondělní debatu s prezidentem, který musel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus jednat z vitríny, ale zhodnotil jako skutečně zajímavou a konkrétní. „Bavili jsme se především o prioritách ministerstva pro místní rozvoj a digitalizaci,“ upřesnil.

Zároveň řekl, že prezident nepotvrdil, zda má problém s nominací Piráta Jana Lipavského na místo ministra zahraničí. Nadále tak není jisté, kterého ze členů vlády se prezident případně chystá „vetovat“. „Prezident mě žádal, abych nijak nevystupoval, dokud neproběhnou setkání se všemi kandidáty,“ podotkl Bartoš s tím, že Zemanovu prosbu hodlá respektovat.

Jaké bylo jednat s prezidentem, který byl kvůli koronaviru ve vitríně? A co Bartoš říká na současná opatření proti koronaviru vlády premiéra Andreje Babiše (ANO) či na povinné očkování? Sledujte rozhovor s ním v pořadu Nový den televize CNN Prima NEWS nebo živě v tomto článku. Začít by měl po 7. hodině.

Tagy: