Sledujte ŽIVĚ volební studio: Výsledky, klíčové souboje i příběhy konkrétních obcí

Nové volební studio CNN Prima NEWS

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Už v sobotu bude znám vítěz letošních voleb do místních zastupitelstev a dvojice kandidátů, kteří se utkají o třetinu křesel v Senátu. CNN Prima NEWS v sobotu 24. 9. v 11:00 odstartovalo vysílání v novém volebním studiu s mnoha inovacemi včetně Prima tužky. Pět moderátorů nabídne kontinuální přísun rychlých a přehledných výsledků komunálních a senátních voleb, živých vstupů, rozhovorů a analýz až do nočních hodin.

Pětice moderátorů – Terezie Tománková, Petr Suchoň, Markéta Fialová, Petr Převrátil a Kristýna Malá – budou při volebním dni využívat obě patra moderního zpravodajského studia CNN Prima NEWS.

„Komunální volby jsou veřejností často neprávem opomíjené. Je to i kvůli komplikovanosti hlasování a prezentaci výsledků. Inspirovali jsme se proto radami kolegů z americké CNN a vytvořili nový koncept zpravodajského studia. Všichni moderátoři budou předávat nejaktuálnější informace z vývoje voleb na jediném místě. Věřím, že ve spojení s naším unikátním průzkumem kvality života v Česku ve spolupráci s agenturou STEM budou diváci z našeho volebního vysílání nadšeni,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky Pavel Štrunc.

Moderátorka politických debat Terezie Tománková si do studia pozve jak bývalé vrcholné politiky, tak experty, se kterými probere průběžné výsledky a možné dopady nového uspořádání zastupitelstev na životy obyvatel daných měst a obcí.

Petr Suchoň u interaktivní obrazovky představí divákům zajímavé příběhy konkrétních obcí, včetně těch nejmenších, za pomoci názorné Prima tužky. U velkoplošné obrazovky bude Markéta Fialová tradičně informovat o nejaktuálnějších průběžných výsledcích v rámci komunálních voleb, ale také přinášet rozhovory s krajskými reportéry napříč republikou.

Chybět nebude ani detailní pohled na souboje o křesla v Senátu, kterým se bude věnovat Petr Převrátil, a také pohled na volby přes sociální sítě, které bude celý den sledovat Kristýna Malá.

Diváci nepřijdou ani o živé vstupy ze zákulisí volebních štábů a rozhovory s šéfy nejsilnějších stran a hnutí v průběhu celého dne očima reportérů CNN Prima NEWS. Mladším divákům pak nabídneme jak pohled do zákulisí volebního studia, tak i do jednotlivých volebních štábů přes sociální síť TikTok.

Volební studio odstartovalo v sobotu v 11.00 na CNN Prima NEWS.

Tagy:
rozhovor CNN Prima NEWS Markéta Fialová volby Terezie Tománková studio Petr Suchoň Senát Parlamentu ČR Volby do Senátu Parlamentu České republiky Volby do zastupitelstev obcí v Česku