Fico se vrátil do čela Slovenska. Podívejte se, jak naši sousedé hlasovali ve volbách

Zleva: Robert Fico, Michal Šimečka a Peter Pellegrini

VOLBY NA SLOVENSKU 2023 (9)

Ve slovenských volbách zvítězil Robert Fico a jeho strana Smer-SD. Druhé je Progresivné Slovensko. Sledujte výsledky v přehledném interaktivním grafu, který pro vás připravila redakce CNN Prima NEWS. Stejně tak můžete přímo v tomto článku sledovat volební speciál.

Boj o návrat do nejvyšších pater slovenské politiky svedlo pět tamějších expremiérů. Díky unikátní interaktivní infografice se můžete podívat, jak si letošní favorité – a nejen oni – vedli u slovenských občanů.

Graf ukazuj výsledky voleb do slovenské Národní rady, které se aktualizovaly v reálném čase díky datům Štatistického úradu SR. Zisk hlasů si můžete zobrazit ve dvou formátech: jak v procentech, tak v celkovém počtu odevzdaných obálek do volebních uren.

Stojí za připomenutí, že pro vstup do slovenského parlamentu musely politické strany a hnutí získat alespoň pět procent hlasů. Koalice musely pokořit sedmiprocentní hranici, aby se dostaly do Národní rady.

Sledujte volební speciál na CNN Prima NEWS

Na celou volební noc 30. září připravila redakce CNN Prima NEWS speciální studio, které odstartovalo ve 20:15. Jde o osvědčený koncept, který můžete znát například z letošních prezidentských voleb. Dynamické studio vytvořené po vzoru americké CNN zajistí všechny potřebné informace přehledně na jediném místě.

Volební speciál pokračoval až do nedělních 6:00, kdy bylo již rozhodnuto o vítězi.

Tagy: