Slovenská volební noc. Reportéři ve štábech i názory expertů. Podívejte se na Speciál CNN Prima NEWS

CNN Prima NEWS nabídne mimořádné pokrytí parlamentních voleb na Slovensku.

VOLBY NA SLOVENSKU 2023 (1)

Sousední Slovensko si volilo své zástupce do parlamentu po extrémně dramatické kampani a CNN Prima NEWS je u toho. Před 23. hodinou se uzavřely volební místnosti a CNN Prima NEWS nabídla komplexní zpravodajský servis srovnatelný s parlamentními či prezidentskými volbami v Česku. Na Slovensko zamířilo pět reportérů, kteří sledovali situaci přímo v centru dění v nejexponovanějších volebních štábech. Diváci mohli od sobotních 20:15 do nedělních 6:00 sledovat speciální volební studio. Volební nocí je provedli moderátoři Terezie Tománková, Petr Suchoň, Petr Převrátil a Libor Bouček, který se po pauze vrátí na obrazovky CNN Prima NEWS.

O letošních parlamentních volbách na Slovensku se mluví jako o referendu o dalším směřování země. Mimořádně ostrá předvolební kampaň přinesla hádky, urážky, a dokonce i bitku politiků před kamerami. Kdo stane v čele kabinetu u nejbližšího souseda České republiky? Jak výsledek voleb ovlivní vzájemné vztahy s Českem i s Evropskou unií? CNN Prima NEWS už nabídla divákům díky spolupráci s televizí JOJ24 mimořádně dvě předvolební debaty lídrů stran a přináší i komplexní volební servis, včetně volebního studia známého z prezidentských voleb, které vysílá celou noc.

„Letošní volby na Slovensku jsou skutečně mimořádně důležité. Jsem rád, že divákům ve spolupráci s kolegy ze slovenské televize JOJ24 nabízíme volební servis, na který jsou v našem vysílání zvyklí, včetně předvolebních debat s předsedy nejsilnějších politických subjektů na Slovensku nebo sčítání hlasů během volební noci v reálném čase. Na CNN Prima NEWS v sobotu nebudeme spát. Naši reportéři na Slovensku i moderátoři ve studiu sledují všechny zásadní okamžiky a vysílání v neděli ráno, kdy už by mělo být o vítězi jasno, plynule přejde do speciálního vydání NOVÉHO DNE,“ vysvětluje šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

ČTĚTE TAKÉ: Heger: Se spojováním proti Ficovi nám radili i Fiala s Jurečkou. Rozhodlo ale ego lídrů

„Stejně jako v našlapaném TV vysílání se snažíme svým čtenářům na webu CNNPrima.cz nabídnout co nejlepší vhled do slovenských voleb. Vedle velkých rozhovorů s lídry a detailních rozborů klíčových témat si mohou vyzkoušet i volební kalkulačku, na jako jsou zvyklí při volbách v Česku. Díky úzkému propojení s TV vysíláním nabízíme divákům prostřednictvím QR kódů možnost projít si na webu cnn.iprima.cz kompletní předvolební výzkumy. A v průběhu volební noci si budou moci procházet v reálném čase aktualizovanou interaktivní mapu s průběžnými i konečnými výsledky,“ popisuje ředitel on-line zpravodajství Tomáš Večeřa.

Slovenská volební noc

Speciální volební studio na CNN Prima NEWS odstartovalo ve 20:15. Jedná se o osvědčený koncept známý například z letošních prezidentských voleb. Dynamické studio vytvořené po vzoru americké CNN zajišťuje všechny potřebné informace přehledně na jediném místě. Moderátorka Terezie Tománková vyzpovídala řadu komentátorů, bývalých politiků i lidí ze showbyznysu s vazbami na Slovensko – mimo jiné i českého exprezidenta Miloše Zemana.

„Na Slovensku mám své nejbližší a vím, jak napjatá je tam situace. Jsem moc ráda, že na CNN Prima NEWS divákům nabídneme blízký pohled na to, co se na Slovensku děje, že se jejich politice věnujeme. Divákům nabídneme kompletní volební servis. Moc se těším na hosty, kteří s námi volební noc ve studiu budou trávit a výsledky komentovat,“ popisuje Terezie Tománková.

Ve studiu Petr Suchoň tradičně analyzoval důležitá data a bere diváky na nejzásadnější slovenská volební bojiště pomocí interaktivní obrazovky Magic Wall. Petr Převrátil rozebral aktuální výsledky a Kristýna Malá nabídla pohled na to nejzajímavější ze sociálních sítí. Po půlnoci Terezii Tománkovou vystřídal Libor Bouček, který v minulosti moderoval například speciální vysílání k českým parlamentním či americkým prezidentským volbám. Ten provedl diváky volební nocí až do šesté hodiny ráno, kdy odstartoval speciální NOVÝ DEN.

„Narodil jsem se v Československu a tu zemi budu po Česku napořád považovat za nejbližší mému srdci. Slovenská politika je plná vášně, osobitosti a specifik. Sleduji ji se zájmem i podivem a vzhledem k souvislostem jsou tyto volby pro naši zemi nesmírně podstatné. Navíc to bude drama do posledního sečteného hlasu a u toho nechci chybět,“ říká Libor Bouček.

Tagy: