Šlo o mou blízkou kamarádku. Feri se vyjádřil k videu, na němž je „úplně nahej“

Dominika Feriho se ve čtvrtek na chodbě soudu pokusil napadnout muž. Bývalý poslanec TOP 09 je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Před soudem vypovídaly dvě další poškozené ženy a znalec. Hlavní líčení bylo neveřejné, pokračovat bude na konci dubna. Feri již dříve obvinění označil za nepravdivá. Rovněž se vyjádřil k videu, které se před časem objevilo na internetu a v němž říká, že je „úplně nahej“.

U fyzického napadení byl přítomen reportér CNN Prima NEWS Ondřej Svoboda. Podle něj muž na chodbě postával již od čtvrtečního poledne. „Pravděpodobně nešlo o novináře. Ve chvíli, kdy Dominik Feri v rámci běžné krátké přestávky vycházel se svými obhájci ze soudní síně, neznámý muž se na něj vrhl a oběma rukama do bývalého poslance hrubě strčil. Feri zacouval zpátky do místnosti a muže se chopil příslušník justiční stráže. Ten ho potom odvedl k veliteli, který ho předal policii,“ uvedl Svoboda.

Feri se k incidentu vyjádřil stručně. „Nevím, co to bylo za pána. Justiční stráž na to zareagovala, další komentář k tomu nemám,“ řekl novinářům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Feriho výstup? Promiňte, ale je to k poblití, zuří Šípová. Kritika zní i od dalších politiků

Výtržník bývalého politika několikrát vulgárně i rasisticky urazil, opakovaně padlo slovo „cikán“. Tento výraz si muž podle reportéra CNN Prima NEWS mumlal ještě před samotným incidentem. „Zbiju ho jako koně, č*ráka cikánskýho,“ vzkázal pak útočník justiční stráži.

Feri se ve čtvrtek mimo jiné vyjádřil i ke kontroverznímu videu, které se před časem objevilo na internetu. „Jsi úplně retardovaná, úplně. A já jsem úplně nahej, úplně,“ říkal tehdy do kamery.

Nyní exposlanec potvrdil, že je na videu skutečně on. „Video jsem adresoval mé blízké kamarádce. Neposlal jsem to někomu náhodnému. Máme spolu dobré vztahy, téměř sourozenecké. Jde o způsob komunikace mezi námi. Neposlal jsem to nikomu z tohoto řízení. Je tam potřeba kontext,“ hájil se Feri.

Podle něj by ráda celou věc okomentovala i žena, které video posílal. „Nezjistili jsme, jak video uniklo. Možná šlo o hackerský útok. To video se na internetu objevilo z ničeho nic. Obžaloba tento materiál může přirozeně použít, na druhou stranu jde o velmi chabý důkaz,“ dodal.

Soud ve čtvrtek dále vyslechl znalce. Několik hodin pak hovořily také zbylé dvě ženy z lavice poškozených. Hlavní líčení bude pokračovat na konci dubna.

Obvodní soud pro Prahu 3 začal projednávat případ Dominika Feriho v úterý. Exposlanec se měl podle obžaloby v letech 2016 až 2018 dopustit dvou znásilnění, přičemž v jednom případě šlo o nezletilou osobu, a také jednoho pokusu o znásilnění. Feri již v úterý odmítl, že by se dopustil jakéhokoli sexuálního násilí. Zároveň prý věří tomu, že v hlavním líčení prokáže svou nevinu.

Tagy: