Útěk slonice z cirkusu: Zvíře se valilo městem v USA, chovatel ho marně naháněl, ukazuje video

Obyvatele města Butte v americkém státě Montana překvapila slonice na útěku.

Slon na útěku překvapil obyvatele malého města ve státě Montana

Pořádné pozdvižení zažili obyvatelé malého města Butte v americkém státě Montana. Z cirkusu tam utekla slonice, která se vydala do města. Kolemjdoucí i řidiče několikatunové zvíře zaskočilo na hlavní silnici. Videa svědků události ihned zaplavila sociální sítě, informuje web Daily Mail.

Slonici jménem Viola se podařilo utéct z dohledu zaměstnanců Jordan World Circusu v úterý. Kočovná společnost je právě na turné, při němž si udělala zastávku i na severu Spojených států, připomíná web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Rezidence, Oválná pracovna či Situační místnost. Podívejte se, jak vypadá sídlo prezidenta USA

Řidičům se z ničeho nic naskytl neuvěřitelný pohled. Několikatunový kolos zamířil do ulic města a za nejvhodnější trasu si vybral hlavní silnici.

Slonici doprovázel zoufalý chovatel s holí v ruce, který se snažil situaci vyřešit. Zvíře se naštěstí nestřetlo s žádným vozidlem a vběhlo na parkoviště u benzinky. Po cestě těsně minulo hlavní vchod do kasina.

Splašená samice nakonec vykonala potřebu na zahradě jednoho z místních obyvatel, až poté se ji podařilo zaměstnancům cirkusu odchytit, uvádí web NBC Montana.

V centru města Butte nikdo nehlásil škody a cirkus potvrdil, že Viola na útěku neutrpěla zranění.

Redaktor lokální televizní stanice uvedl, že slonici je 58 let a pochází z Asie. Vyděsit ji měl hluk kamionu, který projížděl okolo cirkusu ve chvíli, kdy ji chovatelé venku myli.

Nadace zaměřená na ochranu cirkusových a hereckých zvířat Performing Animal Welfare Society připomněla, že v případě kočovné společnosti se jedná již o druhý případ útěku několikatunového slona.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při vymítání zombie vraždil děti, tvrdí obžaloba. Začal ostře sledovaný soud s vůdcem sekty

Tagy: