Třináctiletá dívka zemřela den před otcovými narozeninami. Na přechodu ji srazil řidič

Nepozorný řidič ve slovenském Tvrdošíně srazil v srpnu třináctiletou dívku, zrovna když šla po přechodu pro chodce. Lékaři se ji v nemocnici pokoušeli zachránit, den před otcovými narozeninami však svým zraněním podlehla. „Pro mě už narozeniny nikdy nebudou. Ta bolest už nepřejde,“ řekl její zdrcený otec pro deník Nový Čas. Policisté případ vyšetřují jako trestný čin zabití.

„Byli jsme na oslavách Dnů města. Bydlíme odtamtud jen pár metrů. V podvečer jsem už šel domů a Lilienka mě poprosila, jestli by nemohla ještě chviličku zůstat. Že ji už nikdy neuvidím, by mě v životě nenapadlo,“ popsal otec dívky v Novém Čase poslední momenty před tragickou událostí. „Dcera chtěla jen přejít na druhou stranu, ale na přechodu ji srazilo auto, které ji odhodilo,“ vylíčil.

ČTĚTE TAKÉ: Jak vypadá divočina na Slovensku? Ženy se na jarmarku mlátily hlava nehlava, několik z nich padlo k zemi

Otec podle svých slov okamžitě přispěchal na místo nehody. Od záchranářů dostal pokyn, aby s dcerou nehýbal, protože by mohla mít něco s páteří. „Po prvotním ošetření byla transportována do nemocnice v Martině s poruchou vědomí a poraněním lebky,“ uvedla Petra Klimešová z Operačního střediska záchranné zdravotní služby podle zpravodajského portálu Žilina.sp21.sk.

Lékaři v nemocnici se Lilienku pokoušeli zachránit, ale nemohli provést velkou operaci, protože měla otok na mozku. Po týdnu přišla rodičům smutná zpráva, že jejich dcera svým zraněním podlehla. „Každý den si kladu otázku, proč právě ona. Proč nám ji osud takto krutě vzal,“ svěřil se otec.

Smutnou událost vyšetřují policisté z Dolného Kubína. „Momentálně probíhá znalecké dokazování a z toho důvodu, a také pro citlivost případu, není možné poskytnout bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Zuzana Ševčíková podle Nového Času.

Rodiče se po smrti své dcery rozhodli darovat její orgány. „Ona by si to tak přála. Zachránila šest lidských životů,“ podotkl otec a dodal, že Lilienka ráda pomáhala ostatním.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Úmrtí Aleny v dětském domově otřáslo Trenčínem. Kamarádka popsala její poslední telefonát

Tagy:
nemocnice Slovensko společnost dopravní nehoda narozeniny hodnoty Dolný Kubín smrt a umírání katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda